Aikuiset

Aikuisten ryhmiä on kolme; alkeiskurssi, alemmat vyöt ja ylemmät vyöt. Harrastajien ikäjakauma on noin 13-60 vuotta. Eri ryhmille suunnattujen harjoitusten lisäksi on tarjolla aikuisten yhteisharjoituksia alempien ja ylempien vöiden ryhmille. Seuralla on noin 100 aktiivista aikuisharrastajaa.

Aikuisten ryhmissä jokainen harjoittelee omien tavoitteidensa mukaan. Tavoite voi olla kunnon kohentaminen, itsepuolustuksen oppiminen, vöissä eteneminen, kilpaileminen tai joku muu.

Alkeiskurssin ja alempien vöiden harjoituksissa pääpaino on perustekniikan oppimisessa sekä yleisten liikuntataitojen ja liikkuvuuden kehittämisessä. Ylempien vöiden harjoittelu painottuu tekniikoiden soveltamiseen esimerkiksi otteluharjoituksissa ja itsepuolustusharjoituksissa. Eri ryhmien harjoitusohjelmat julkaistaan ennakkoon seuran internetsivuilla.

Harjoituskaudet

Syys- ja kevätkaudella harjoitella voi ohjatusti 3-6 päivänä viikossa. Ohjattujen harjoitusten lisäksi on mahdollisuus harjoitella omatoimisesti vapaaharjoitusten aikana. 15-vuotta täyttänyt voi ostaa salille omatoimista harjoittelua varten avainkortin.

Kesäharjoittelu sisältää monipuolista liikuntaa karaten lisäksi. Kesäkuussa on ollut tapana lenkkeillä kuntopiirin ohessa. Heinäkuussa on ollut yleisesti aikaa lomailla ja harjoitella omatoimisesti. Elokuussa palataan takaisin tatamille ohjattujen harjoitusten muodossa.

Aikuisille järjestetään karateharjoitusten lisäksi paljon myös oheistoimintaa. 2000-luvulla on aikuisille järjestetty leirejä, joissa ohjaajana on toiminut muun muassa tyylisuuntakollegion jäseniä. Lisäksi vuosittain on järjestetty viikonlopun kestävä leiri, jossa ohjaajana on toiminut kansainvälinen huippukarateka.

Seuratoimintaan mukaan aktiivisemmin?

Jokaisella aikuisharrastajalla on mahdollisuus olla mukana seuratoiminnassa muunmuassa ohjaajana, seura-aktiivina, kilpailuissa toimitsijana taikka kehittämässä ja toteuttamassa yhteistoimintaa jäsenistöllemme. Mukaan kutsutaan kaikkia kiinnostuneita ja oman halukkuuden voi ilmoittaa lajipäällikölle: erankarate@gmail.com tai harjoituksissa.