Juniorit

Tapanilan Erä Karate ry:ssä on noin 200 juniori-ikäistä karaten harrastajaa. Yleisimmin juniori aloittaa harrastuksen 7-12-vuotiaana junioreiden alkeiskurssilla. Mahdollista on käydä ennen juniori-ikää karate kidseissä, joista siirrytään suoraan junioreiden keltaisten ryhmään.

Junioreilla on 1-3 ohjattua harjoitusta viikottain. Alkeiskurssilla harjoitellaan kerran viikossa ja alkeiskurssi päättyy juniori keltaisen vyön kokeeseen. Harrastus jatkuu tämän jälkeen vyövärin mukaisessa ryhmässä 2 kertaa viikossa. Junioreilla on mahdollisuus osallistua myös erillisiin ottelu- ja kataharjoituksiin, joissa kaikki vyöarvot harjoittelevat yhdessä.

Tapanilan Erä Karate ry:ssä junioreilla on viisi eri vyötasoryhmää. Alkeiskurssin jälkeen lapsi suorittaa natsan tai värivyön niin, että vyökokeita on noin puolivuosittain. Junioriryhmistä siirrytään aikuisten ryhmiin, kun lapsi täyttää 13-15-vuotta ja hän on suorittanut vähintään juniorioranssin vyön. Ketään ei pakoteta siirtymään aikuisten ryhmiin. Tavoitteena onkin, että aikuisten ryhmiin siirtyy useampi juniori kerrallaan, millä pyritään vähentämään harrastuksen päättymistä.

Syys- tai kevätkauden alkaessa vanhempien ei tarvitse ilmoittaa aiemmin harrastanutta junioria erikseen harjoituksiin. Oletuksena on että juniori jatkaa harjoitusryhmässä. Mikäli harrastus päättyy, ilmoitathan siitä: erankarate@gmail.com. Harjoitusmaksut lähetetään sähköisesti Myclubin kautta. Varmistathan, että yhteystiedot Myclubissa ovat ajantasalla. 

Harjoitukset

Lasten harjoittelussa korostetaan karaten lisäksi lapsen motoriikan, koordinaation, liikkuvuuden ja muiden fyysisten ominaisuuksien kehittämistä. Siispä harjoittelu sisältää paljon liikuntaleikkejä, venyttelyä, tasapaino- ja nopeusharjoituksia. Tavoitteena on, että harjoituksissa on paikalla vähintään 2 ohjaajaa.

Kilpailu

Kilpailemisesta kiinnostuneille junioreille annamme mahdollisuuden kokeilla rajojaan. Osallistumme säännöllisesti valtakunnallisiin junioriturnauksiin. Lisäksi pyrimme järjestämään vuosittain salikilpailut 6-12-vuotiaille. Erilliset kata- ja otteluharjoitukset sopivat niille jotka huomaavat kilpailemisen sopivan itselleen.

Käytännön ohjeita junioreille ja vanhemmille:

  • Tule harjoituksiin ajoissa.
  • Karatepuvun alle puetaan vain lyhyet hihat ja lahkeet.
  • Pitkät hiukset kiinni ja kynnet lyhyiksi.
  • Muista ottaa kellot ja korut pois ennen harjoituksia.
  • Tatamin reunalle tullaan tossuilla tai sukilla, jotka otetaan pois tatamille astuttaessa, näin pidämme tatamin puhtaana ja harjoittelun mukavana. Muistathan pestä jalat ennen harjoituksiin tuloa.
  • Normaalisti ohjaajat vastaavat junioreista vain harjoitusten loppuun asti, koska osa lapsista lähtee itsenäisesti, osaa haetaan. Jos tulee tilanne, että vanhempien pitäisi olla vastassa, mutta ovat myöhässä, juniori kertoo siitä ohjaajalle, jotta ohjaaja osaa reagoida tilanteeseen. Harjoitusvihkoon on hyvä merkitä sekä vanhempien että ohjaajan puhelinnumerot.
  • Yksittäisiä poissaoloja ei tarvitse erikseen ilmoittaa.