Ryhmät

Tapanilan Erä Karate ry:llä on seitsemän eri harjoitteluryhmää: Karate Kids, perhekarate, juniorit, sovelta karate, aikuiset, kilpailijat sekä seniorikarate. Ohessa on jokaisesta harjoitusryhmästä yleisesittely. Mikäli haluat tietää lisää kustakin harjoitusryhmästä, klikkaa kyseistä harjoitteluryhmää, niin pääset ryhmän tarkempaan kuvaukseen.

Ohjaajamme ovat koulutettuja. Seurassamme on 50 ohjaajaa ja apuohjaajaa. Ohjaajien kouluttaminen on meille tärkeää, jotta harrastajamme ja jäsenemme kokevat harrastavansa turvallisesti ja onnistuen.

Karate Kids

Karate Kids -ryhmä on tarkoitettu lapselle, joka aloittaa karateharrastuksen 5-6-vuotiaana. Karate Kidsit harjoittelevat kerran viikossa kahden vuoden ajan. Karate Kids-ryhmässä harjoitellaan pääsääntöisesti liikkumista ja karatea erilaisten leikkien avulla. Tavoitteena on innostaa lapsi liikkumaan ja kokemaan liikunnassa onnistumisen elämyksiä.

Juniorit

Lapsi voi aloittaa junioriryhmässä harjoittelun 7-12-vuotiaana. Alkeiskurssilla harjoitellaan kerran viikossa vuoden ajan ja alkeiskurssi päättyy juniori keltaisen vyön kokeeseen. Harrastus jatkuu tämän jälkeen vyövärin mukaisessa ryhmässä. Alkeiskurssin jälkeen lapsella on harjoituksia 1-3 kertaa viikossa.

Perhekarate

Perhekarate-ryhmä on tarkoitettu 3-6-vuotiaalle lapselle ja aikuiselle. Perhekarate-ryhmässä harjoitellaan pääsääntöisesti liikkumista ja karatea erilaisten leikkien avulla. Kurssilla opetellaan lyöntejä, potkuja ja torjuntoja sekä yleisiä liikuntataitoja. Tavoitteena on innostaa lapsi liikkumaan ja kokemaan liikunnassa onnistumisen elämyksiä. Samalla lapsen mukana oleva aikuinen pääsee liikkumaan ja kokemaan onnistumisia tutun lapsen kanssa. Perhekaratessa ei suoriteta karaten vyösysteemin mukaisia vöitä.

Soveltava karate - Kingit

Erän Karaten soveltava karate -ryhmä Kingit on suunnattu 9-19-vuotiaille lapsille ja nuorille, joilla on erityistä tuen tarvetta esimerkiksi liikkumisessa, ymmärryksessä, puheen tuottamisessa, aistien toiminnassa, suureen ryhmään sopeutumisessa tai tarvitsee jostain syystä enemmän aikaa asioiden oppimiseen. Harjoituksissa otetaan huomioon lasten ja nuorten yksilölliset tarpeet sekä toimintakyky.

Kilparyhmät

Kilparyhmissä harjoittelevat Erän Karaten aktiiviset kilpailijat. Suositusminimi-ikä kilparyhmissä on 10-vuotta. Kilparyhmä harjoittelee vuoden ympäri monipuolisesti sekä lajiharjoitteita että oheisharjoitteita. Kilparyhmän lajiharjoituksia pidetään viikkokalenterin mukaisesti, lähes päivittäin. Kilpaharjoituksiin ja kilpailuihin tulee ilmoittautua Myclubin kautta.

Aikuiset

Aikuisten ryhmässä harjoittelevat 13 vuotta täyttäneet harrastajat. Aikuisten tasoryhmiä on kolme; alkeisryhmä, alemmat ja ylemmät vyöt. Seuralla on paljon myös aikuisten yhteisharjoituksia sekä kaikille avoimia harjoituksia. Harrastajien ikäjakauma on noin 13-60 vuotta.
Aikuisten ryhmissä jokainen harjoittelee omien tavoitteidensa mukaan. Tavoite voi olla kunnon kohentaminen, itsepuolustuksen oppiminen, kilpaileminen, vöissä eteneminen tai jokin muu.

Seniorit 65

Seniorikarate on ikäihmisille suunnattu harjoitusryhmä Tapanilan Erä Karate ry:ssä. Ryhmä on käynnistynyt syksyllä 2019. Ryhmässä harjoittelee monipuolisesta liikunnasta innostuneita 65-vuotta täyttäneitä.

Harjoitukset voi tehdä istuen taikka seisten. Harjoitukset soveltuvat kaikille kunnosta ja iästä riippumatta.  Tavoite voi olla kunnon kohentaminen, tasapainon kehittäminen, kehon vahvistaminen sekä muistin parantaminen tai uusien ystävien kohtaaminen.