Hyvän kunnon seniorikarate hanke 65+

Tapanilan Erä Karate ry aloitti seniorikarate-toiminnan syksyllä 2019. Seniori-ryhmä on tarkoitettu kaikille monipuolisesta liikunnasta kiinnostuneille.

Senioriryhmässä kehitetään karaten ja monipuolisen liikunnan avulla tasapainoa, kehon voimaa ja muistia. Lisäksi opetellaan turvallista kaatumista. Ryhmässä harjoittelu toteutetaan istuen taikka seisten.

Hyvän Kunnon Seniorikarate -hanke

Tapanilan Erä Karate Ry on mukana Helsingin Kaupunkin hankkeessa, missä tuotetaan ikäihmisille liikuntaan aktivoivaa toimintaa. Hanke on saanut jatkoa 31.5.2023 saakka.

Hankemainos ja tarkemmat tiedot harjoituksista löydät täältä.

Hankkeen harjoitukset

Hankkeen ajan toteutettavat Hyvän kunnon seniorikarateharjoitukset kestävät 45-60 minuuttia. Etäharjoitukset kestävät 20-30 minuuttia.

Hyvän kunnon seniorikarateharjoitukset pidetään tiistaisin ja torstaisin koronatilanteen rajoitukset huomioiden. Muutoksista tiedotetaan hankkeen internetsivuilla.

Etäharjoituksiin ja hankkeen Facebook-sivuille pääset täältä.

Hankkeen harjoitukset ovat ilmaisia kaikille Helsinkiläisille. 

Harjoitus alkaa aina rivissä alkukumarruksilla. Aluksi lämmitellään ja kehitetään tasapainoa sekä kehonhallintaa noin 15 minuutin ajan. Lämmittelyn jälkeen siirrytään lajiosuuteen, jossa harjoitellaan perustekniikkaa (torjuntoja, lyöntejä, potkuja). Tämän harjoitteluosuuden voi tehdä sekä istuen että seisten. Tärkeä harjoittelun osa-alue on turvallinen kaatuminen. Tätä harjoitellaan jollain tavoin lähes jokaisessa harjoituksessa. Loppuosassa harjoitusta kehitetään kehon voimaa ja toiminnallisuutta. Tämän jälkeen venytellään lyhyesti ja kokoonnutaan lopuksi riviin ja kumarruksiin.