Perhekarate

Perhekarate-ryhmä on tarkoitettu 3-6-vuotiaalle lapselle ja aikuiselle. Perhekarateharjoituksia pidetään kerran kuussa lauantaisin klo 11-12. Katso tarkemmin harjoitusajat täältä.

Perhekarate-ryhmässä harjoitellaan pääsääntöisesti liikkumista ja karatea erilaisten leikkien avulla. Kurssilla opetellaan lyöntejä, potkuja ja torjuntoja sekä yleisiä liikuntataitoja. Tavoitteena on innostaa lapsi liikkumaan ja kokemaan liikunnassa onnistumisen elämyksiä. Samalla lapsen mukana oleva aikuinen pääsee liikkumaan ja kokemaan onnistumisia tutun lapsen kanssa. Perhekaratessa ei suoriteta karaten vyösysteemin mukaisia vöitä.

Harjoitukset

Perhekaraten tarkoituksena on luoda edellytykset monipuoliselle liikunnalle ennen kouluikää. Leikinomaisen karaten avulla lapset tutustuvat lajiin ja sen pelisääntöihin, joita ovat toisten huomioon ottaminen ja ryhmässä toimiminen.

Perhekarate-harjoitukset koostuvat pääasiassa leikeistä ja peleistä joiden avulla lapsi oppii tuntemaan oman kehonsa mahdollisuudet. Näihin harjoitteisiin sisällytetään karatelle tunnusomaisia perustekniikoita sekä koordinaatiota kehittäviä liikkeitä. Hauskojen harjoitusten päämääränä on kasvattaa lapsesta tasapainoinen ja liikkuva. Lapsen ja vanhemman vuorovaikutus kehittyy ja kurssin aikana koetaan yhdessä uuden oppimisen riemua sekä onnistumisia.

Harjoitukset kestävät 45-60 minuuttia. Harjoitus alkaa aina rivissä alkukumarruksilla ja nimenhuudolla. Aluksi lämmitellään ja leikitään noin 15 minuutin ajan. Tavallisesti juostaan hippaa, hypitään ja temppuillaan, pääasiana nostaa hikeä pintaan ja purkaa ylimääräistä energiaa, mutta samalla aina kun mahdollista, pidetään jokin karatejuju mukana. Pienen juoma- ja hengähdyspaussin jälkeen siirrytään lajiosuuteen, jossa harjoitellaan perustekniikkaa (torjuntoja, lyöntejä, potkuja). Kaudelle on laadittu suunnitelma, jossa erilaiset opeteltavat asiat on jaettu tasaisesti pitkin kurssia, ja ne toistuvat useamman kerran. Lapset jaksavat keskittyä tähän osuuteen 5 - 15 minuuttia, aiheesta riippuen, ja usein tekniikkaa ujutetaan mukaan myös leikkeihin (karatehippa, karatepeili). Loppuleikkiin jää aikaa kymmenisen minuuttia, ja se on usein laservyötä, Limaa ja tappia tai "pitsaa", jotka ovat nousseet viime aikoina lasten suosikeiksi. Tämän jälkeen venytellään lyhyesti ja kokoonnutaan lopuksi riviin ja kumarruksiin.

Käytännön ohjeita:

  • Tulkaa ajoissa harjoituksiin.
  • Pitkät hiukset kiinni ja kynnet lyhyiksi.
  • Muista ottaa kellot ja korut pois ennen harjoituksia.
  • Tatamin ulkopuolelle tullaan tossuilla tai sukilla, jotka otetaan pois tatamille astuttaessa, näin pidämme tatamin puhtaana ja harjoittelun mukavana. Muistathan pestä lapsen jalat ennen harjoituksiin tuloa.
  • Oma aikuinen vastaa Perhekaratessa lapsesta.
  • Yksittäisiä poissaoloja ei tarvitse erikseen ilmoittaa. Harrastuksen päättymisestä tulee ilmoittaa sähköpostitse.