Aikuiset

Aikuisten ryhmiä on kolme; alkeiskurssi, alemmat vyöt ja ylemmät vyöt. Harrastajien ikäjakauma on noin 13-60 vuotta. Eri ryhmille suunnattujen harjoitusten lisäksi on tarjolla aikuisten yhteisharjoituksia alempien ja ylempien vöiden ryhmille. Tapanilan Erän karatejaoksella on noin 100 aktiivista aikuisharrastajaa.

Aikuisten ryhmissä jokainen harjoittelee omien tavoitteidensa mukaan. Tavoite voi olla kunnon kohentaminen, itsepuolustuksen oppiminen, kilpaileminen tai joku muu. Alkeiskurssin ja alempien vöiden harjoituksissa pääpaino on perustekniikan oppimisessa. Ylempien vöiden harjoittelu painottuu tekniikoiden soveltamiseen esimerkiksi otteluharjoituksissa ja itsepuolustusharjoituksissa. Eri ryhmien harjoitusohjelmat julkaistaan ennakkoon ilmoitustaululla ja seuran internetsivuilla.

 

Syys- ja kevätkaudella harjoitella voi ohjatusti 3-6 päivänä viikossa. Ohjattujen harjoitusten lisäksi on mahdollisuus harjoitella omatoimisesti vapaaharjoitusten aikana.

Kesäharjoittelu sisältää monipuolista liikuntaa karaten lisäksi. Kesäkuussa on ollut tapana pelata ulkona pallopelejä ja lenkkeillä kuntopiirin ohessa. Heinäkuussa on ollut yleisesti aikaa lomailla ja harjoitella omatoimisesti. Elokuussa palataan takaisin tatamille kahdesti viikossa ohjattujen harjoitusten muodossa.

Aikuisille järjestetään karateharjoitusten lisäksi paljon myös oheistoimintaa. 2000-luvulla on aikuisille järjestetty leirejä, joissa ohjaajana on toiminut muun muassa tyylisuuntakollegion jäseniä. Lisäksi vuosittain on järjestetty viikonlopun kestävä leiri, jossa ohjaajana on toiminut kansainvälinen huippukarateka. Aikuisharrastajille järjestetään vuosittain kevät/kesäjuhlat sekä pikkujoulut.