Tapanilan Erä Karate ry ottaa uusia harrastajia kursseille mukaan toimintaan kaksi kertaa vuodessa. Uudet alkeiskurssit alkavat tammikuussa ja syyskuussa. Syksyn alkeiskursseille järjestetään erillinen lajiesittely seuran avoimien ovien yhteydessä elokuussa. Ilmoittautuminen kursseille tapahtuu Myclub-jäsenrekisteripalvelun kautta.
Tammikuussa 2025 aloitamme uusia kursseja seuraavasti:
Tarjolle tulee myös kertamaksullisia harjoituksia kaikille, myös karatea harrastamattomalle:
Kertamaksutunneille voi tulla ilman ilmoittautumista. Katso viikkokalenteri ohesta. Lisäksi viikonlopuissa järjestämme teemakursseja, kuten itsepuolustusta ja kuntonyrkkeilyä.
Alkeiskurssille et tarvitse muuta varustetta kuin verkkarit ja t-paidan. Harjoittelu tapahtuu paljain jaloin. Tataminkäyttäjän perussääntöihin kuuluu, että jalat ovat puhtaat, kynnet lyhyet ja pitkät hiukset pidetään kiinni. Tatamin reunalle tullaan sisätossuilla. Korujen, kellojen ym. käyttö on kielletty.
Karatepuvun voi ostaa siinä vaiheessa, kun tietää jatkavansa harrastusta. Seura myy karatepukuja harrastajilleen.
Harjoittelu sisältää paljon yleisiä liikuntataitoja kehittäviä harjoitteita (voima, nopeus, tasapaino, liikkuvuus). Kidseillä ja junioreilla tämä tapahtuu erilaisten liikuntaleikkien kautta. Aikuisten tunnilla karatetekniikan osuus on suurempi kuin muilla.
Karatetekniikoista opitaan kurssin aikana peruslyönnit, torjunnat ja potkut, sekä yksi liikesarja (kata)
Kurssin lopuksi suoritetaan keltainen /juniorikeltainen vyö. (Kidsit suorittavat vuoden harjoittelun jälkeen juniorivalkoisen natsan ja kahden vuoden aikana juniorikeltaisen vyön.) Kurssin jälkeen voi harjoittelua jatkaa vyötasoharjoituksissa sekä vapaaharjoituksissa.
Edistyminen kurssin jälkeen tapahtuu yksilölliseen tahtiin. Vyöt suoritetaan järjestyksessä: keltainen, oranssi, vihreä, sininen, ruskea (useampi taso) ja musta. Junioreilla on oma vyöjärjestelmä, jossa jokaisen vyön välissä suoritetaan natsa, eli edistyminen tapahtuu pienemmissä jaksoissa.
Karate on perinteikäs budolaji, jossa pidetään yllä tapoja menneiltä ajoilta. Tavat saattavat tuntua ensin kummallisilta, mutta pian ne ovat luonnollinen osa harjoittelua. Dojon (harjoitussalin) etiketin löydät täältä.
Tässä muutama perussääntö: