Alkeiskurssit

Tapanilan Erän karatejaos ottaa uusia harrastajia mukaan toimintaan kerran vuodessa. Uudet alkeiskurssit alkavat syyskuussa. Syksyn alkeiskursseille järjestetään erillinen lajiesittely näytöksen muodossa Erän avoimien ovien yhteydessä elokuussa. Ilmoittautuminen kursseille tapahtuu Myclub-jäsenrekisteripalvelun kautta.

Syyskuussa aloitamme uuden Kids-kurssin, junioreiden alkeiskurssin ja aikuisten alkeiskurssin. Karate Kids -kurssi on tarkoitettu 5-6-vuotiaille. Kids-ryhmään mahtuu 15 harrastajaa. Junioreiden alkeiskurssi on tarkoitettu 7-12-vuotiaille. Juniorialkeisryhmiä on kaksi harrastus paikkoja on yhteensä 35 harrastajalle. Aikuisten alkeiskurssi on tarkoitettu 13 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille. Aikuisten ryhmään mahtuu 20 harrastajaa. Perhekarate on tarkoitettu 4-6-vuotiaile lapsille ja läheiselle aikuiselle. Perhekarateeseen mahtuu 14 paria. Sovletava karate on 9-19-vuotiaille (avustaja saa olla mukana harjoituksissa) ryhmään mahtuu 10.

Alkeiskurssimainos

Varusteet

Alkeiskurssille et tarvitse muuta varustetta kuin verkkarit ja t-paidan. Harjoittelu tapahtuu paljain jaloin. Tataminkäyttäjän perussääntöihin kuuluu, että jalat ovat puhtaat, kynnet lyhyet ja pitkät hiukset pidetään kiinni. Tatamin reunalle tullaan sisätossuilla. Korujen, kellojen ym. käyttö on kielletty.
Karatepuvun voi ostaa siinä vaiheessa, kun tietää jatkavansa harrastusta. Erän Karatejaos myy karatepukuja harrastajilleen.

Harjoitukset

Harjoittelu sisältää paljon yleisiä fyysisiä ominaisuuksia kehittäviä harjoitteita (voima, nopeus, tasapaino, liikkuvuus). Kidseillä ja junioreilla tämä tapahtuu erilaisten liikuntaleikkien kautta. Aikuisten tunnilla karatetekniikan osuus on suurempi kuin muilla.
Karatetekniikoista opitaan kurssin aikana peruslyönnit, torjunnat ja potkut, sekä yksi liikesarja (kata)

Vyökoe

Kurssin lopuksi suoritetaan keltainen /juniorikeltainen vyö. (Kidsit suorittavat vuoden harjoittelun jälkeen juniorivalkoisen natsan ja kahden vuoden aikana juniorikeltaisen vyön.) Kurssin jälkeen voi harjoittelua jatkaa vyötasoharjoituksissa sekä vapaaharjoituksissa.
Edistyminen kurssin jälkeen tapahtuu yksilölliseen tahtiin. Vyöt suoritetaan järjestyksessä: keltainen, oranssi, vihreä, sininen, ruskea (useampi taso) ja musta. Junioreilla on oma vyöjärjestelmä, jossa jokaisen vyön välissä suoritetaan natsa, eli edistyminen tapahtuu pienemmissä jaksoissa.

Harjoitteluetiketti

Karate on perinteikäs budolaji, jossa pidetään yllä tapoja menneiltä ajoilta. Tavat saattavat tuntua ensin kummallisilta, mutta pian ne ovat luonnollinen osa harjoittelua.
Tässä muutama perussääntö:

  • Tatamille tullessa ja poistuttaessa kumarretaan.
  • Ohjaajaa eli Sempaita tai Senseitä kunnioitetaan joka tilanteessa, kun ohjaaja puhuu, kaikki huomio kiinnitetään häneen.
  • Myös harjoittelukaveria kohtaan osoitetaan kunnioitusta antamalla harjoittelurauha sekä pariharjoittelun jälkeen kiitetään kumarruksella. Milloinkaan ei tahallaan vahingoiteta toista.
  • Harjoittelu tapahtuu aina hyvällä asenteella ja keskittyen. Sairaana ei saa harjoitella.