Ryhmät

Tapanilan Erän karatejaoksella on neljä eri harjoitteluryhmää: Karate Kids, juniorit, aikuiset ja Asahi. Ohessa on jokaisesta harjoitusryhmästä yleisesittely. Mikäli haluat tietää lisää kustakin harjoitusryhmästä lisää, klikkaa kyseistä harjoitteluryhmää, niin pääset ryhmän tarkempaan kuvaukseen.

Karate Kids

Karate Kids -ryhmä on tarkoitettu lapselle, joka aloittaa karateharrastuksen 5-6-vuotiaana. Karate Kidsit harjoittelevat kerran viikossa kahden vuoden ajan. Karate Kids-ryhmässä harjoitellaan pääsääntöisesti liikkumista ja karatea erilaisten leikkien avulla. Tavoitteena on innostaa lapsi liikkumaan ja kokemaan liikunnassa onnistumisen elämyksiä.

Juniorit

Lapsi voi aloittaa junioriryhmässä harjoittelun 7-12-vuotiaana. Alkeiskurssilla harjoitellaan kerran viikossa vuoden ajan ja alkeiskurssi päättyy juniori keltaisen vyön kokeeseen. Harrastus jatkuu tämän jälkeen vyövärin mukaisessa ryhmässä. Alkeiskurssin jälkeen lapsella on harjoituksia 1-3 kertaa viikossa.

Perhekarate

Perhekarate-ryhmä on tarkoitettu 4-6-vuotiaalle lapselle ja aikuiselle. Perhekarate-ryhmässä harjoitellaan pääsääntöisesti liikkumista ja karatea erilaisten leikkien avulla. Kurssilla opetellaan lyöntejä, potkuja ja torjuntoja sekä yleisiä liikuntataitoja. Tavoitteena on innostaa lapsi liikkumaan ja kokemaan liikunnassa onnistumisen elämyksiä. Samalla lapsen mukana oleva aikuinen pääsee liikkumaan ja kokemaan onnistumisia tutun lapsen kanssa. Perhekaratessa ei suoriteta karaten vyösysteemin mukaisia vöitä.

Soveltava karate - Kingit

Erän Karaten soveltava karate -ryhmä Kingit on suunnattu 9-19-vuotiaille lapsille ja nuorille, joilla on erityistä tuen tarvetta esimerkiksi liikkumisessa, ymmärryksessä, puheen tuottamisessa, aistien toiminnassa, suureen ryhmään sopeutumisessa tai tarvitsee jostain syystä enemmän aikaa asioiden oppimiseen. Harjoituksissa otetaan huomioon lasten ja nuorten yksilölliset tarpeet sekä toimintakyky.

Kilparyhmät

Kilparyhmissä harjoittelevat Erän Karatejaoksen aktiiviset kilpailijat. Suositusminimi-ikä kilparyhmissä on 10-vuotta. Kilparyhmä harjoittelee vuoden ympäri monipuolisesti sekä lajiharjoitteita että oheisharjoitteita. Kilparyhmän lajiharjoituksia pidetään torstaisin, lauantaisin ja sunnuntaisin. Huomioithan, että ajoittain saattaa olla harjoituksissa poikkeusaikatauluja.

Aikuiset

Aikuisten ryhmässä harjoittelevat 13 vuotta täyttäneet harrastajat. Aikuisten ryhmiä on kolme; alkeisryhmä, alemmat ja ylemmät vyöt. Harrastajien ikäjakauma on noin 13-60 vuotta.
Aikuisten ryhmissä jokainen harjoittelee omien tavoitteidensa mukaan. Tavoite voi olla kunnon kohentaminen, itsepuolustuksen oppiminen, kilpaileminen tai jokin muu.