07.10.2024

Tawastia Open käynnisti syksyn kilpailukauden

Syksyn kilpailukausi käynnistyi lokakuun alussa Hämeenlinnassa Suomen Cupin osakilpailulla. Kilpailuun osallistui reilut 200 kilpailijaa ympäri Suomen. Erältä kisaan osallistui kahdeksan kilpailijaa (Amanda Mertamo, Arn Wolff, Daisy Heino, Eemil Säippä, Eleanor Lehtinen, Lilya Heino, Tova Niemi ja Venla Kontio) kahden kilpailijan jäädessä pois sairastumisen/loukkaantumisen vuoksi. Valmennuksesta vastasivat Satu Oinonen, Jussi Mertamo ja Maija Laaksonen. Kilpailupäivä oli tälläkin kertaa pitkä. Kilpailut alkoivat klo 10 ja dojon pihassa oltiin klo 22 tienoilla. Kotiintuomisina oli neljä kultaa ja neljä pronssia.

Kilpailupäivä alkoi U14 ottelulla

Suuri osa Erän kisaajista otteli alle 14-vuotiaiden sarjoissa. Eemil Säippä aloitti voitokkaasti poikien -45kg sarjassa voittaen kaksi vastustajaa antaen vain yhden pisteen vastustajalle ja ottaen itse kahdeksan. 

Samassa ikäluokassa -55kg sarjassa Arn Wolff onnistui niin ikään erinomaisesti. Hän voitti puhtaasti kaksi ottelua antamatta vastustajille pistettäkään ja ottaen itse seitsemän.

Daisy Heino otteli -47kg sarjassa kolme ottelua. Ensimmäisessä hän taipui sarjan voittaneelle kuopiolaiselle kilpasisareille tiukasti 3-5. Seuraavassa ottelussa oli tarjolla paikka pronssiotteluun, johon Daisy itsensä upeasti taisteli voittaen ensimmäisen ottelun urallaan pistein 3-2. Pronssiottelussa Daisy voitti niin ikään 3-2.

Tova Niemi otteli ensimmäisissä kilpailuissa -52kg sarjassa. Ensimmäinen ottelu meni pitkälti jännittäessä ja päättyi vastustajalle 6-2. Toisessa ottelussa vastus oli kovin mahdollinen, usean vuoden sarjaa hallinnut lahtelainen. Tovan jännitys oli karissut ensimmäisen ottelun aikana ja hän pystyi ottelemaan tasollaan. Tiukka ottelu päättyi 2-2 tasapistein. Lahtelainen nappasi kuitenkin ottelussa ensimmäisen suorituspisteen ja sen (senshu) turvin voitti ottelun. 

Venla Kontio oli niin ikään ensimmäisissä kilpailuissa ja otteli sarjassa +52kg. Venla otteli kolme ottelua puhtaasti antamatta vastustajille pistettäkään. Venla puolestaan otti yhteensä viisi pistettä ja komeasti sarjan voitto.

Katojen vuoro iltapäivällä

Katojen (liikesarja) vuoro oli noin klo 16 aikaan. Eemil pääsi esittämään neljä kataa. Lilya oli odottanut koko pitkän päivän kannustaen muita seuralaisia. Hän voitti ensimmäisen katan ja hävisi seuraavat kaksi kamppailua. Vanla ja Daisy puolestaan hävisivät ensimmäiset katat, mutta Daisy pääsi vielä keräilyeriin oman ensimmäisen vastustajan edetessä aina finaaliin saakka. Valitettavasti tällä kertaa Daisy joutui taipumaan katassa.

Lilya hienosti kultaa U12 ottelussa

Katan ohella Lilya osallistui otteluun -40kg painoluokassa. Lilyalla oli yhteensä kolme ottelua, joista kaikista selkeä voitto. Hän ei antanut vastustajille yhtään pistettä ja otti itse 10.

U16 ottelusarjat vasta viimeisinä

Amanda Mertamo ja Eleanor Lehtinen odottivat koko pitkän päivän omia sarjojaan. Alkuperäisestä aikataulusta sarjojen aloitus venyi 2,5h. Tämä valitettavasti näkyi hieman otteissa. Eleanor voitti yhden ottelun ja hävisi kaksi. Lopputuloksena sarjasta -54kg pronssia. Amanda puolestaan voitti kaksi ottelua ja hävisi tiukan kamppailun finaalipaikasta hämeenlinnalaiselle kilpasisarelle pistein 6-9. Lopullinen sijoitus sarjassa +54kg pronssia. 

Tova ja Venla osallistuivat ensimmäistä kertaa kilpailuihin

Syyskauden avauskilpailuissa Tova ja Venla kilpailivat ensimmäistä kertaa. On aina upeaa saada uusia kilpailijoita ylittämään itsensä ja astumaan kilpatatamille. Seuralle onkin tärkeää, että saamme uusia harrastajia kokeilemaan kilpailemista. Pyrimme seurana muodostamaan tulokkaille rennon ja kannustavan ilmapiirin. Siinä onnistuimme lauantaina ja kaksikon hyvät suoritukset ruokkivat koko kilpailupäivän muitakin kilpailijoitamme aina vain parempiin suorituksiin.

Tästä on hyvä jatkaa kohti syksyn tulevia kilpailuja.

Tuloslistaus ja kaaviot


Takaisin