21.09.2021

Blogi: Lajipäällikön kuulumisia elo-syyskuulta

Huh huh hellettä sanottiin heinäkuussa. Nyt on hieman eri lämpötilat mittareissa ja on ollut upeaa huomata, että syyskausi on tullessaan tuonut harrastajat takaisin salille. Tuleva syksy on työntäyteinen ja ohessa pyrin avaamaan hieman mitä kaikkea meillä on toteutettu, alkamassa ja tulevaisuudessa tiedossa.

Elokuu huipensi kilpakaratevuoden

Karate oli ensimmäistä kertaa mukana Olympialaisissa. Vietin kolme päivää nenä ruudussa kiinni katsoen kisoja ja ihaillen tapahtumaa. Kotona nuorempi poikani ylpeänä kertoi kavereille kuinka hänen kummitätinsä, Pirkko Heinonen, tuomaroi ainoana suomalaisena karatekana kisoissa. Pääsimme pienellä porukalla salillammekin nauttimaan olympiahuumasta seuraten ensimmäisen kisapäivän finaaleita yhdessä salin seinältä.

Elokuun lopulla Suomi järjesti nuorten EM-kilpailut Tampereella. Koronan vuoksi kertaalleen talvelta siirretyt kisat keräsivät yli 1000 osallistujaa. Minä toimin kisoissa tuomarina ja kilpailuja edeltävällä EM-tuomarikurssilla avustajana. Seuramme toi kisoihin seitsenhenkisen toimitsijatiimin auttamaan kisojen pyörittämisessä niin tatamilla kuin kulisseissakin. Ylpeänä  toimitsijoidemme suorituksesta haluan vielä KIITTÄÄ TIIMIÄMME! Panoksenne kisoissa oli korvaamaton!

Nyt viikonloppuna vietin pitkän viikonlopun lomaillen Turkin Istanbulissa tuomaroiden WKF (World karate Federation) nuorten maailmancupin osakilpailua. Ennen matkaa päätin, että tämä on minulle viimeinen ulkomaanmatka tuomarina. Sen sanominen ääneen teki matkasta tunteellisen ja näin myös ikimuistoisen, kun hyvästelin tuomaritoiminnan myötä ystäviksi tulleita karatekoika ympäri maailman.

Uuden toiminnan suunnittelua ja toteuttamista

Koronan vuoksi meistä moni on tahtomattaan ollut harrastamatta ja liikkumatta aiempaa enemmän. Passivoitumisen ehkäisemiseen  olemme etsineet erilaisia toimintamalleja seuran hallituksen ja aktiivien kanssa. Olemme mukana toteuttamassa kolmea erilaista hanketta vähintääksemme eri kohderyhmien liikkumattomuutta ja yksinäisyyttä. Elokuussa olemme työstänyt näitä kaikkia eteenpäin ja kaikki hankkeista ovat päässeet toteutusvaiheeseen syyskuun koittaessa.

Somehaasteet - liikuntahaasteita nuorille

Kuvasimme kesäkuussa kymmenen erilaista treenihaastetta viiden oman nuoren harrastajamme toimesta. Haasteita toteuttivat heti kolme sometähteä, jotka tarttuivat haasteisiin ja heidän suoritukset kuvattiin niin ikään kesäkuussa. Tässäkin saimme avuksemme ammattilaisia seuran harrastajien lähipiiristä ja heidän avullaan. 

Haasteet sisältävät tasapainoa, motoriikkaa ja liikkuvuutta haastavia liikkeitä aina joogasta karatetekniikoihin. Haasteita julkaistaan viikottain somessa (instagram, youtube, tiktok) seuran kanavilla. Tänään julkaistiin järjestyksessään neljäs haaste. Oletko sinä nähnyt jo haastevideot? Otathan kanavat seurantaan ja vinkkaathan kavereillekin.

Suomen mallin harrastustoiminta

Suomen valtio haluaa, että jokaisella lapsella ja nuorella on mahdollisuus harrastaa lähellä kotia ja ilman korkeita kustannuksia. Olemme mukana Helsingin Kaupungin kumppanina toteuttamassa kolmella koululla liikuntaharrastuksia ympäri Helsinkiä. On upeaa mahdollistaa kaikille halukkaille lapsille ja nuorille mielekäs ja mieluisa liikuntaharrastuskokemus omien nuorten toteuttamana. 

Hyvän Kunnon Seniorikarate -hanke

Käynnistimme seniorikarate -harrastetoiminnan kaksi vuotta sitten, kun siirryimme omalle salillemme. Korona-aika on passivoittanut ennen kaikkea ikäihmisiä ja pakottanut heidät pois harrastuksista.

Hankkeen avulla pystymme tarjoamaan monipuolista liikuntaa monikanavaisesti lähiharjoitteluna, etäharjoitteluna sekä kotona toteuttavana harjoitteluna. Ilokseni saimme hankkeeseen mukaan useita kumppaneita, kuten vertaisohjaajan, hierojan, jalkahoitajan ja fysioterapeutin. Lisäksi hankkeen myötä seura palkkasi hanketyöntekjän, joka toteuttaa suuren osan harrastustoiminnasta. Karateharjoitusten lisäksi tarjoamme hierontakokeiluja sekä monipuolisen luentokurssin.

Pystymme tarjoamaan halukkaille erittäin monipuolisesti apua parempaan kuntoon pääsemiseksi. Ja ennen kaikkea sosiaalisen ympäristön, jossa voi saada uusia tuttavia. Jo nyt olen erittäin tyytyväinen hankkeen toteutumiseen, sillä ensimmäiset kurssit ovat täynnä ja tänään kaksi uutta senioria ilmoittautui tammikuun 2022 kurssille!

Facebookissa voit seurata hanketta @hyvänkunnonseniorikarate

Uusi syyskausi käyntiin 

Elokuussa pidin pienryhmäharjoituksia kuusi tuntia viikossa. Lisäksi ohjasin junnujen, aikuisten ja kisaajien kesäharjoituksia.

Syyskausi käynnistyi kuun taitteessa. Upeaa on ollut huomata, että nyt kaikissa ikäryhmissä uskalletaan palata tatamille. On ollut upeaa kuinka iloisia lapset, nuoret ja aikuiset ovat päästessään harjoittelemaan ja tapaamaan tuttuja sekä uusia treenikavereita. 

Pääsen salillamme toteutettavien harjoitusten lisäksi ohjaamaan viikottain erityislapsille harjoituksia Easy Sport -erityiset toiminnan kautta. Lisäksi Urhea yläkoulutoiminta jatkui kuun taitteessa tiistaisten aamuharjoitusten osalta. 

Lokakuussa on tiedossa ensimmäinen aikuisille suunnattu isompi leiri salillamme. Lisäksi lapset pääsevät syyslomalla yöksi salillemme. Marraskuussa Lotta Keto 5.dan tulee vieraaksemme ja järjestämme seuran historian ensimmäisen kerran 1. dan vyökoetilaisuuden! Tammikuussa kisataan HEL Open -kisoissa, tällä kertaa Pirkkolassa. Vapaaehtoisten rekrytointi tapahtumaan käynnistyy tällä viikolla. 

Huippua syyskautta kaikille! Liikunta on parasta paikanpäällä!

Tatamilla tavataan!

 


Takaisin