29.01.2021

Blogi: Lajipäällikön joulu-tammikuu

Onhan taas ollut muutosta. Marraskuun lopussa Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä päätti suositella sisällä tapahtuvan ryhmäharrastustoiminnan keskeyttämistä hankalan koronatilanteen vuoksi. Alkuun keskeytyssuositus oli 20.12. asti, sen jälkeen 11.1. ja taas 31.1. saakka. Kaksi viikkoa eteenpäin ja seuraavaa koronainfoa kauhunsekaisin tuntein kuuntelemaan. Tämän jälkeen pikaisesti seuran hallitus koolle ja päätökset miten toimintaan. Kuulostaa varmasti turhan tutulta monenkin arjessa. Kulunut viikko sai jo epätoivon valtaamaan mieltä, kun hallitus linjasi alkuviikosta, että nykyiset rajoitukset pitää säilyttää. Lasten ja nuorten sekä seuratoiminnan kannalta Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä oli rohkea ja katsoi pidemmälle tulevaan koronaepidemian yli ja päätti avata harrastustoimintaa. Helpotus oli valtava. Nyt toki tämä tarkoittaa muutoksia vanhemmille ja ohjaajillemme harjoitusaikojen muuttuessa sekä tiedottamistyötä minulle ja seuran hallitukselle. Erittäin mieluusti tiedotan toiminnan avaamisesta sulun/poikkeustoiminnan sijaan. 

Pandemian alusta asti seuran johto on halunnut suojella vapaaehtoisiamme. Joulukuussa vapautimme vapaaehtoiset ohjaajat ja minä toteutin lapsille viimeiset harjoitukset, jotta saimme osalle uudet vyöarvot suoritettua ja kaikkien halukkaiden kanssa tavattua vielä ennen joulua ja pitkää taukoa salillamme. 

On ollut upeaa huomata kuinka sitoutuneita ohjaajamme ovat seuraan ja vapaaehtoistyöhön. Kaikki ovat olleet halukkaita ohjaamaan pandemiasta huolimatta. Moni näkee sen, mitä harrastus parhaimmillaan tekee lasten ja nuorten hyvinvoinnille sekä meille aikuisille ja vapaaehtoisemme ovat halunneet tätä tukea omalla arvokkaalla työllään. 

Ehdotin tammikuussa hallitukselle yhden koronainfon jälkeen, kun tieto rajoitussuositusten jatkosta kuun loppuun tuli, että aloitamme lasten ja nuorten kauden suunnitellusti, mutta ulkona. Hallitus oli täysin yksimielinen ja puolsi ehdotustani. Tämän jälkeen ryhdyin käymään asiaa läpi ohjaajiemme kanssa, että miten ja missä toiminta toteutetaan. Kaikki olivat 110% mukana ja osaa ohjaajistamme ei edes kireä pakkanen taikka vaakatasossa tuiskunnut lumimyräkkä haitannut, vaan lapsille tarjottiin liikuntahetki hymyssä suin ;).

Seuramme hallitus on tehnyt vuoden aikana valtavan määrän päätöksiä, vaikeitakin. Jokainen hallituksen jäsen on tunteja laskematta käyttänyt omaa aikaa, jotta erittäin vaikeasta tilanteesta selvitään seurana ja harrastustoiminnan mahdollistajana.

Olen erittäin ylpeä yhteisöstä, jossa saan tehdä työtä.

Tammikuun alussa teimme jotain, mitä mikään seura Suomessa ei ole aiemmin tehnyt; veimme karaten alkeiskurssin nettiin. Uusi konsepti etäalkeiskurssista lanseerattiin tammikuun puolivälissä. Sisällönsuunnittelussa ja toteutuksessa auttoi isosti mieheni, Juuso Kenkkilä. Kuvaukset toteutin yksin, samoin editoinnin. Etäkurssin toteuttaminen vei aikaa, mutta nyt jo näyttää siltä, että hanke kannatti. Ilman kevättä 2020 emme olisi olleet pakotettuja miettimään karateharjoittelua toteutettavan muutoin kuin lähiopetuksena. Etäkurssin avulla olemme saaneet uusia harrastajia seuraamme ja kuka tahansa suomea puhuva voi osallistua kurssille. Seuraavaksi hankelistalla onkin englanninkielinen kurssi... 

Katson luottavaisena tulevaan. En kuitenkaan suunnittele aiempaan tapaan puoltavuotta elämästäni ja seuran toiminnasta päiväkohtaisesti valmiiksi. Elän tällä hetkellä päivä kerrallaan. Siinä on opettelemista ;) Innolla odotan tulevaa viikkoa ja lasten kirmaamista takaisin tatamille.


Takaisin