29.03.2021

Blogi: Lajipäällikön helmi-maaliskuu

Helmikuussa päästiin mukavasti tatamille harjoittelemaan ulkoharjoitusjakson jälkeen. Tätä iloa riitti kuukauden päivät, kunnes koronatilanne taas heikkeni merkittävästi. Maaliskuun alussa pidimme aikuisten ja nuorten harjoittelussa kahden viikon etäjakson kunnes Aluehallintoviraston kanta pienryhmäharjoitteluun varmistui ja pystyimme jatkamaan nuorten ja aikuisten toimintaa ulkona, sisällä ja etänä. Taas elämme hetkessä ja muutoksia odotellen...

Seuran hallitus on kokoontunut kahden kuukauden aikana kolmesti. Koronatilanteen lisäksi olemme työstänyt mm.  viime vuoden tilinpäätöstä sekä valmistautunut kevätkokoukseen ja käynnistänyt vuoden 2022 toiminnan suunnittelun. Kesän leiri- ja harrastustoimintaa on niin ikään edistetty. Enää puuttuu varmuus, että toimintaa voimme toteuttaa.

Tällä hetkellä seuratoiminnassa olemme elänyt kahden viikon sykleissä. Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän sekä Aluehallintoviraston päätösten teon mukaisessa syklissä. Tämä ei tietenkään pitkän päälle ole seuratoiminnan kannalta kestävä toimintasykli. 

Helmi- ja maaliskuun aikana olemme osallistunut kahteen kilpailutukseen. Olemme osallistunut harrastamisen Suomen mallin kilpailutukseen, jonka tavoitteena on mahdollistaa kaikille lapsille ja nuorille harrastamismahdollisuus edullisesti omalla tutulla koululla koulupäivän päätteeksi. Toinen kilpailutus koskee varttuneemman väestön aktivointia liikkumiseen ja aktiiviseen arkeen. Harrastamisen Suomen mallin -toiminnan piti käynnistyä osaltamme huomenna tiistaina 30.3.2021. Heikentynyt koronatilanne siirtää käynnistymistä ja aloitusajankohdasta ei vielä ole tietoa.

Ohjaajien koulutusta olemme toteuttanut etänä maaliskuussa. Itse olen osallistunut useampaan etävalmennuskoulutukseen. 

Kevään kansalliset karatekilpailut käydään parhaillaan, e-katakisan muodossa. Aamulla aloitin tuomaritehtävät katsomalla katavideoita sekä antamalla suorituksista sääntöjen mukaisesti pisteitä. Toukokuussa pitäisi päästä ihan livenä tuomaroimaan, ensimmäistä kertaa lokakuun jälkeen. Aika näyttää miten käy.

Iso K on työllistänyt varsin paljon ja työllistää jatkossakin. 

Iso kiitos kaikille ohjaajillemme, jotka hankalasta tilanteesta huolimatta haluavat tehdä seuran eteen työtä ja tuottaa positiivisia kokemuksia ja sosiaalisia kohtaamisia harrastajillemme näinä vaikeina aikoina. Lisäksi haluan kiittää seuramme hallitusta aktiivisesta ja vastuullisesta toiminnasta sekä ripeästä päätöksentekokyvystä. 

 


Takaisin