30.03.2020

Juttu Pinjan työharjoittelusta seurassa

Työharjoittelu Tapanilan Erän karatessa

Opiskelen Kisakallion Urheiluopistossa liikuntaneuvojaksi. Tammikuussa aloitin kymmenen viikon pituisen liikunnanohjauksen harjoittelujakson Tapanilan Erän karatessa. Ennen varsinaisen harjoittelun alkamista sovimme yhdessä työpaikkaohjaajani eli seuran lajipäällikön Maija Laaksosen kanssa harjoitteluni sisällöstä. Viikkojen sisällöt rakentuivat helposti ja niistä muodostui hyvin monipuolinen rakenne. Itse pidän tutuista rutiineista niin oli kiva, että harjoitteluviikot etenivät samanlaisella rakenteella eteenpäin.

Ohjausviikot olivat maanantaista perjantaihin ja yhteen viikkoon mahtuikin hyvin erilaisia ohjaushetkiä. Kevätkausi oli juuri startannut ja pääsin helposti mukaan ohjausrinkiin. Pääsin ohjaamaan eri-ikäisiä lapsia ja nuoria sekä aikuisia. Ohjaukseni olivat pääosin Tapanilan Erän karaten omalla salilla ja ohjaukset olivat karateharjoituksia. Karaten lisäksi minulle aukesi erinomainen mahdollisuus ohjata myös oman salin ulkopuolella. Easy sport -erityiset lapsia ohjasin keskiviikkoisin ulkona ja torstaisin sisällä. Erityisliikunnan ohjaukset avasivat silmiäni aivan eri tavoin ja sain erittäin hyvää kokemusta näistä ohjauksista.

Seura järjesti alakoulu-ikäisille lapsille hiihtolomaleirin ja olin leirillä mukana yhtenä ohjaajana. Meillä oli hyvin porukkaa mukana leirillä ja viikko olikin hyvin vauhdikas. Hiihtoloman leiriviikko oli yksi harjoittelun mukavimmista viikoista.

Harjoitteluviikot etenivät kovaa vauhtia eteenpäin. Harjoittelusta jäi hyvä fiilis, koska ohjaukset toteutuivat mukavassa ilmapiirissä. Haluan kiittää Tapanilan Erän karatea, että he mahdollistivat minulle tämän harjoittelun.

Pinja Piironen

 

 


Takaisin