07.11.2022

SM-kilpailuista ja KatanaShiaista menestystä

Lahden Karate järjesti yhdessä Suomen Karateliiton kanssa karaten SM-kilpailut sekä KatanaShiai kilpailut Vääksyssä lauantaina 5.11.2022.

Pitkä kilpailupäivä käynnistyi 6-11-vuotiaiden KatanaShiai kilpailulla klo 9.00. Erältä kilpailuun osallistui Arn Wolff, joka nappasi hienosti pronssia sekä katassa (liikesarja) että kumitessa (ottelu) poikien 11v kelta-oranssivöisten sarjassa.

Kuva: Arn Wolff kisan jälkeen

SM-kilpailut käynnistyivät eräläisten osalta Amanda Mertamon sarjalla noin klo 15 aikaan. Amanda taisteli hienosti hopealle 12-13-vuotiaiden +47kg sarjassa. Amanda otteli myöhemmin illalla klo 20 aikaan tyttöjen alle 16-vuotiaiden joukkueessa niin ikään hopeaa.

Kristiina Salme otteli viimeistä kertaa alle 16-vuotiaiden sarjassa. Hän pääsi ottelemaan -54kg sarjassa neljä matsia, joista kaikista nappasi voiton. Kristiina jatkoi hyviä suorituksia tulevassa ikäluokassaan napaten 16-17-vuotiaden -53kg sarjassa hopeaa. Kristiina niin ikään otteli vielä iltahämärissä joukkueessa hopeaa.

Sofia Koivula kirkasti edellisvuoden mitalin hopeiseksi alle 16-vuotiaiden +54kg sarjassa. Ja hän niin ikään nappasi hoepaa joukkueessa illan hämärtyessä. 

Saimi Nikander otteli pronssille naisten -55kg sarjassa. Hän ottelee normaalisti -50kg sarjassa, mutta SM:ssä ei ollut muita kyseiseen sarjaan ilmoittautunut, joten Saimi otteli painoluokkaa ylempänä. Alkukierrokset käytiin noin klo 18 aikaan ja viimeinen ottelu oli jätetty Saimilla finaalien yhteyteen. Viimeinen ottelu Suomenmestaruuden vienyttä Venla Karttusta vastaan oteltiin vasta klo 21.30 jälkeen.

Kuvassa seuran SM-kisaajat: Saimi, Kristiina, Amanda ja Sofia

Seuran valmentajat (Maija, Satu, Jussi ja Sami) olivat tyytyväisiä kaikkien suorituksiin ja kilpailuasenteeseen. Mitaleista taisteltiin tosissaan ja mitään ei jätetty jossittelujen varaan.

Pitkästä päivästä huolimatta Amanda, Kristiina ja Sofia olivat sunnuntaina klo 9.00 talkootöissä Tikkurilassa. Tämä osoittaa upeaa sitoutumista lajiin ja seuraan.


Takaisin