14.01.2020

Karate HEL Open 2020 avasi Olympiavuoden

2019 HEL Open sai jatkoa, kun kilpailutapahtuma järjestettiin toisen kerran Tapanilassa 10.-12.1.2020. Kilpailupäivä oli lauantai 11.1.2020. Tällä kertaa kilpailun yhteydessä järjestettiin kansainvälinen kata- ja kumiteleiri. Molemmille leireille osallistui suomalaisten lisäksi ruotsalaisia sekä islantilaisia nuoria.

Tapahtuma oli jälleen iso taidonnäyte erän karaten vapaaehtoisten organisointikyvystä ja halusta.Kilpailuun osallistui 200 kilpailijaa seitsemästä eri maasta, kansainvälisiä tuomareita niin ikään seitsemästä eri maasta sekä reilut 50 vapaaehtoista. Haluankin kiittää kaikkia vapaaehtoisia! Ilman vapaaehtoisia, ei kisatapahtuma olisi ollut onnistunut.

Reilun kymmenen hengen tiimi suunnitteli ja toteutti kilpailutapahtumaa edellisvuoden kilpailutapahtuman päättymisestä lähtien. Tämän kokoluokan tapahtuma vaatii suunnittelu- ja toteutusaikaa. Lisäksi ulkomaalaisten kilpailijoiden ja tuomareiden saaminen tapahtumaan vaatii jalkatyötä ja sitä teimme aina, kun olimme kontaktissa ulkomaalaisten kilpailijoiden, valmentajien ja tuomareiden kanssa vuonna 2019. Kilpailunjohtajana toimi Tiina Bollström, joka on ollut mukana kisajärjestelyissä 1970-luvulta lähtien.

Tällä kertaa vapaaehtoisten ja tuomareiden ruokailu oli järjestetty omin vapaaehtoisvoimin. Kaikki kehuivat tarjottavaa erittäin maukkaaksi. Onni oli, että kisapäivänä sää suosi ulkoruokailua. Koskaan ei voi tietää tammikuun puolivälin sääilmiöistä.

Kilpailutapahtuma

Kilpailupäivän avasi valtiovallan edustaja, kansanedustaja, Paavo Arhinmäki.

Paavo Arhinmäen terveiset olivat rohkaisevat ja hän muistutti kilpakaratekoille Olympiavuoden merkitystä vapaaehtoistyön lisäksi.

Kilpailu käytiin kolmella tatamilla. Kilpailuissa tuomaroi yhteensä 25 tuomaria, joista 22 oli ulkomaalaisia tuomareita. Ulkomaalaiset tuomarit varmistivat kilpailutapahtuman neutraliteetin. Kilpailun ylituomarina toimi tällä kertaa seuran lajipäällikkö, Maija Laaksonen.

Eräläiset menestyivät hienosti kotikisoissa ollen 5. paras seura 34:sta 12 mitalilla.

Kilpailu- ja leiritapahtuma toimivat viimeistelytapahtumana nuorten EM:n valmistautuvalle Suomen maajoukkueelle. Kilpailut pidetään Budapestissa 7.-9.2.2020. Erän Karatesta kilpailuun on nimetty Teo Lappalainen U18 kataan.

Tulokset

Kiitos kaikille tapahtuman mahdollistajille, tukijoille, vapaaehtoisille, kilpailijoille, valmentajille ja tuomareille!

 

 


Takaisin