26.02.2019

Ishoj Cupista Tanskasta kolme mitalia Erän Karatelle

Ishoj Cup järjestettiin hiihtoloman päätteeksi Tanskan pääkaupungin Kööpenhaminen kupeessa. Kilpailuun osallistui yli 500 kilpailijaa ympäri Euroopan. Erältä kilpailuun osallistui kahdeksan kilpailijaa: Teo Lappalainen, Luka Liikka, Bess Mänty, Ben Parikka, Ronja Piironen, Nina Uusi-Esko, Ellinora Vaara ja Sonja Voutilainen. Kotiintuomisina oli yksi hopea ja kaksi pronssia.

Ishojn turnaus on erinomaisesti järjestetty ja järjestelyt eivät pettäneet tälläkään kertaa. Perjantaina valmentajana toiminut Nea Vallenius totesi ettei ole aiemmin ollut valmentajan/kilpailijan näkökulmasta vielä näin hyvin organisoidussa tapahtumassa. Pitänee ottaa edelleen tanskalaisista oppia HEL Open 2020 tapahtumaa ajatellen ;)

Perjantaina kilpailtiin katassa (liikesarja)

Kilpailut käynnistyivät perjantaina alkuillasta katalla (liikesarja). Katassa tuli vuodenvaihteessa merkittävä sääntöuudistus voimaan, kun pareittain lippusysteemillä kilpailemisesta siirryttiin kilpailemaan pisteillä kilpailijaryhmissä. Ryhmässä on pääsääntöisesti 8-12 kilpailijaa ja ryhmästä neljä parasta jatkaa seuraavalle kierrokselle. Mitaliotteluissa edelleen kaksi kilpailijaa kilpailee toisiaan vastaan, mutta lippujen sijaan he saavat tuomareilta pisteet. Ishoj toimi osalle eräläisistä ensimmäisenä kilpailuna, jossa he pääsivät kokeilemaan uutta tuomarointi- ja kilpailusysteemiä. Se otettiin erinomaisesti vastaan niin kilpailijoiden kuin valmentajien puolelta.

Bess Mänty ja Luka Liikka pronssille

Erän kataajia nähtiin viidessä eri sarjassa. Parhaasta suorituksesta vastasivat Bess Mänty (naisten kata) ja Luka Liikka (U18 kata), jotka nappasivat suorituksillaan pronssia. Ronja Piironen, Ellinora Vaara ja Teo Lappalainen olivat omissa ikäluokissaan 5. häviten pronssiottelut.

Kumite sarjat oteltiin lauantaina ja sunnuntaina

Eräläisillä käynnistyi lauantain kisapäivä heti aamusta klo 08. Nina Uusi-Esko selvitti hienosti tiensä U21 -61kg sarjan finaaliin. Iltapäivän finaalissa Nina joutui toteamaan norjalaisen kilpasisaren valitettavasti taitavammaksi tuoden Suomeen ja Erälle hopeaa. Sonja Voutilainen otteli samassa ikäluokassa -68kg sarjassa aina pronssiottelussa asti. Molemmat ottelivat vielä naisten sarjoissa, mutta tällä kertaa naisissa ottelut jäivät ensimmäiselle kierrokselle.

Ben Parikka osallistui U16 -63kg ja avoimeen sarjaan. Benin hyvistä otteista huolimatta ottelut päättyivät ensimmäiselle kierrokselle. Samoin oli kohtalona Ellinora Vaaralla U18 -53kg sarjassa sunnuntaina käydyssä kamppailussa.

Karaten kilpailukausi on kuumimmillaan ja jo heti ensi viikonloppuna Eräläisiä nähdään kilpatatameilla Viron Tallinnassa ja Itävallan Saltzburgissa.

 

 


Takaisin