26.01.2023

Estonia Open kisattiin 21.1.2023

Perinteinen Estonia Open keräsi kilpailijoita ympäri Baltian alueen. Mukana oli myös Pohjoismaista väriä Suomesta ja Norjasta. Erältä kisaan osallistui neljä nuorta: Amanda Mertamo 14v, Sofia Koivula 15v, Kristiina Salme 16v ja Saimi Nikander 18v. Kisaajiamme valmensi Jussi Mertamo. Amanda ja Kristiina kilpailivat uudessa ikäluokassa ensimmäistä kertaa kansainvälisellä tatamilla. Kaikki kilpailijamme kisasivat kumitessa, eli ottelussa.

Kumitesäännöt muuttuivat merkittävästi vuodenvaihteessa ja osalle kisaajistamme tämä oli ensimmäinen kilpailu, jossa sovellettiin uusia sääntöjä. Uudet säännöt oli hienosti sisäistetty harjoituksissa, sillä Saimi voitti oman sarjansa ja Kristiina sekä Sofia nappasivat pronssia omissaan. Tallinnan kilpailutulokset kaavioineen löytyy täältä.

Kilpailu toimi Saimille hyvänä viimeistelynä ennen viikon päästä pidettäviä nuorten Euroopanmestaruuskilpailuja. Saimi kilpailee Kyproksella käytävässä turnauksessa alle 21-vuotiaiden -50kg sarjassa. Kilpailutapahtumaa voi seurata täältä. Seura toivottaa onnea ja menestystä koko Suomen joukkueelle!