21.09.2013

Sensei Bob Nash (7. Dan) leiri Tapanilassa 13.-15.9.2013

Tapanilan Urheilukeskukselle kokoontui viime viikonloppuna kattava joukko karateharrastajia Sensei Bob Nashin 7. dan oppiin. Leiri järjestettiin yhteistyössä Karateliiton wadoryu-tyylisuuntakollegion kanssa.

Harjoituksia oli viikonlopun aikana kaikkiaan 6 kappaletta ja niistä kertyi kunnioitettavat 12 tuntia harjoituksia. Harjoittelijoita oli ennakkoon ilmoittautunut leirille reilusti yli 100 ja ainakin näppituntumalla suurin osa oli mukana leirillä.

Koska kyse oli wado-tekniikkaleiristä, niin valtaosa leirillä läpikäydyistä harjoitteista nivoutui kiinni perustekniikkaan ja sen ympärillä oleviin perusteisiin. Monessa harjoitteessa Sensei Nash korosti "cross body connection"-merkitystä sekä erilaisten mielikuvien käyttöä harjoittelussa. Yhtenä suurena antina oli wadon jujutsu- ja miekkatekniikoiden vaikutusten avaaminen leiriläisille. Yhteyden tiedostaminen helpottaa asioiden ymmärtämistä tai ainakin selventää sen, miksi me wadossa teemme tiettyjä paritekniikoita tai perustekniikoita eri tavalla kuin jotkut muut "Karate" tyylisuunnat.

Sensei Bob Nash pystyi perustelemaan hyvin omat näkemyksensä wadon voimankäytöstä ja "rennon" tekniikan nopeudesta sekä sen mitä niillä lopulta tavoitellaan. Suuri osa tekemisestä nivoutui toki omalla kotisaleilla tehtyihin saman tyyppisiin harjoitteisiin, joten oli samalla hienoa havaita wadon yhtäläisyydet eri opettajien opetuksissa.

Hienoa on, että meillä on tarjota jatkossakin leirille upeat puitteet Tapanilan Urheilukeskuksesta. Uutuutena aikaisempiin leireihin verrattuna oli urheilukeskuksen kahvilassa järjestetty leirilounas, joka mahdollisti tiukan harjoitusohjelman lomassa riittävän tankkauksen. Toivottavasti saamme tulevillakin leireillä tarjota osallistujille vastaavaa palvelua.

Leiritunnelmista julkaistaan lokakuussa juttu myös Kamppailija-lehdessä.

Katso ohessa leiritunnelmia kuvagalleriasta.

Teksti: Tuuli Vänskä


Takaisin