24.11.2016

Ida Estlander Karateliiton NEM2021 valmennusryhmään

Karateliitto piti testileirin ja uusien urheilijoiden testauksen valmennusryhmiin lauantaina 19.11.2016. Ida osallistui Karateliiton kumiteryhmän testileirille tavoitteenaan pääsy nuorten EM2021 valmennusryhmään. Keskiviikkona tuli ilouutinen Idalle, kun valinta valmennusryhmään varmistui

Ida harrastanut karatea vuoden

Ida aloitti viime vuoden aikuisten alkeiskurssilla marraskuussa karaten harrastamisen - kaksi kuukautta muita myöhässä. Lajista innostunut nuori vaati päästä mukaan kurssille, vaikka kurssin harjoituksia oli jo pidetty pari kuukautta. Monipuolisen urheilutaustan omaava Ida otti kurssilaiset nopeasti kiinni omatoimisilla lisäharjoituksilla.

Ensimmäiset ottelunsa Ida otteli huhtikuussa ja jo elokuussa hän osallistui myös katakilpailuihin. Tulevassa vyökokeessa Ida suorittaa jo aikuisten vihreää - kertonee hänen sitoutumisestaan lajiin ja harjoitteluun.

Monipuolinen urheilutausta auttaa uusien lajien opettelussa

Idalla on erittäin monipuolinen urheilu- ja liikuntatausta. Hän on aloittanut baletin 5-vuotiaana, sählyä hän harrasti ala-asteella. Samoin telinevoimistelun hän aloitti ala-asteella. Telinevoimistelua hän jatkoi 8-vuoden ajan päästen kilpailemaan maajoukkuelinjatasolla. Tsekeissä asuessaan Ida harrasti Under Water Hockeyta (uppokiekko). Jääpalloa Ida pelasi 17-vuotiaiden ikäluokan maajoukkueessa ja oli voittamassa USA:ssa pidetyissä MM-kilpailuissa pronssia Suomelle. Samoihin aikoihin Ida kokeili myös seiväshyppyä ennen karaten aloittamista. Tällä hetkellä lajeina ovat karate ja kestävyysjuoksu.

Monipuolinen lajitausta auttaa Idaa omaksumaan todella nopeasti myös uutta ja haastavaa lajia. Moni huippu-urheilija onkin valinnut oman päälajinsa vasta aikuisuuden kynnyksellä. Olisiko meillä käsillä vastaava tilanne?

Tapanilan Erän Karatejaos onnittelee Idaa pääsystä Karateliiton valmennusryhmään!

Erän Karatesta Karateliiton valmennusryhmissä urheilevat Idan lisäksi: Sami Sutinen (kumite), Noora Marttila (kata), Nina Uusi-Esko (kumite), Pinja Piironen (kumite), Sonja Voutilainen (kumite), Kalle Puotiniemi (kumite), Luka Liikka (kata ja kumite), Ronja Piironen (kumite) ja Ben Parikka (kata ja kumite).

 


Takaisin