28.06.2018

Blogi: Lajipäällikön kesäkuun 2018 kuulumisia

Kesäkuu on hurahtanut vauhdilla mahtavassa säässä. Sää suosikin koululaisten kesäleirejä, joita oli tänä vuonna kesäkuussa kaksi viikkoa putkeen. Kesäleirit työllistivät minun lisäksi viisi nuorta. Heistä kahdelle saimme Vantaan Kaupungilta kesätyöhön palkkatukea. On upeaa, että Karatejaos voi tarjota nuorille kesätyötä ja kokemuksia työelämästä. Lisäksi on mahtavaa, että voimme tarjota koululaisille mielekästä tekemistä kesälomalla. Saimme tämän vuoden leireistä erinomaista palautetta. Löysipä muutama leiriläinen uusia kavereitakin.

Kesäleirien lisäksi olen ohjannut aikuisille kesäharjoituksia ja kilpailijoille harjoituksia. Tänä kesänä tarjoamme kilpailijoillemme keskimäärin kuusi ohjattua harjoitusta kesä- ja elokuussa sekä neljä ohjattua harjoitusta heinäkuussa. Kesän harjoittelu mahdollistaa pitkän kilpailukauden ja siinä onnistumisen. Kesällä tehdään mestarit - on teemamme tälle kesälle kilpailijoiden kanssa ;) Kiitos kuuluu mahtaville kilpavalmentajillemme, jotka mahdollistavat laadukkaan kesäharjoittelun lajin ja oheisharjoitteiden parissa.

Kilpailijoiden fysiikkatestaus toteutettiin Juha Parikan johdolla toukokuun viimeisellä ja kesäkuun ensimmäisellä viikolla. Hienoa oli huomata, että poikkeuksetta kilpailijoidemme fyysiset ominaisuudet ovat kehittyneet kahden vuoden aikana, jolloin olemme käyttäneet samaa testipatteristoa. Varsinkin voimaominaisuudet olivat kehittyneet. Juha onkin vetänyt kilpailijoillemme ohjattua voimaharjoittelua parin vuoden ajan ja tämä näkyy sekä tuloksissa että painonnostotekniikassa positiivisesti.

Kesäkuussa Nea Valleniuksen johdolla toteutimme ensimmäistä kertaa tekniikkatestin katakisaajillemme. Testiin osallistui sekä tyttöjen että poikien joukkuekataryhmät. Testien analysointi on viittä vaille valmiina ja saamme tästä valmennukselle sekä kilpailijoille itselleen arvokasta tietoa seuraavista kehityskohteista.

Harry Heinonen, Karateliiton hallituksen jäsen ja seuratoimintavaliokunnan puheenjohtaja, ojensi karatejaokselle Tähtiseuratunnuksen lasten ja nuorten eteen tekemästä laadukkaasta ja pitkäjänteisestä työstä. Tähtiseuralaatuohjelma on jatkumoa Sinettiseuratoiminnalle, jonka Tiina Bollström on ansiokkaasti aloittanut seurassamme 1990-luvun lopulla. Olympiakomitean johdolla Tähtiseuralaatuohjelma kattaa kolme seuratoiminnan aluetta: lapset ja nuoret, aikuisten harrastustoiminta sekä huippu-urheilu. Seuraavaksi karatejaos tavoittelee aikuisten harrastustoiminnan Tähtiseuratunnusta.

Kesäkuun puolivälissä sain Olympiakomitealta erittäin mukavan soiton, Karatejaos on 11 Tähtiseuran joukossa, joka on voittanut Bridgestonen stipendin. Stidenpin arvo on 1.000 euroa. Upeaa ja kiitos sekä Olympiakomitealle että Bridgestonelle!

Kesäkuu on käsittänyt myös syksyn toiminnan viimeistelyä ja tilojen varmistelua. Nyt syksy näyttää valmiilta ryhmien ohjaajien sekä tilojen suhteen. Syksyllä meillä käynnistyy jo kolmas integroitu erityislasten ryhmä. Uutuutena pidämme torstaisin karatekerhoa Maatullin ala-asteella. Kiitos Jussi Mertamon, joka ohjasi keväällä yhtäjaksoisesti kaksi viikkoa koululla liikuntatunneilla karatea.

Vielä viimeistelen Helsingin Kaupungin kanssa toteutettavan NYT-liikunnan ja FunAction -ryhmien ajankohtia ja harjoittelupaikkoja. Niiden varmistuttua on syksyn kalenteri valmis.

Käynnistämme uutena harjoitusryhmänä Soveltavan karaten ryhmän Tapanilan ala-asteella sunnuntaisin. Soveltavan karaten työryhmä on tehnyt upeaa työtä kuluneen vuoden aikana mm. rekrytoimalla ohjaajat ryhmälle, kouluttautumalla ohjaajiksi, suunnittelemalla syksyn toiminnan sekä sparraamalla muiden lajien kanssa sekä Helsingin Kaupungin ja VAU ry:n kanssa toiminnan käynnistämistä ja markkinointia. Mainitsemisen arvoista on myös, että jaos sai toiminnan käynnistämiseen tukea emoseuralta ja ensimmäistä kertaa myös Opetus- ja Kulttuuriministeriön seuratukea. Tuen ja tiimin aktiivisen työn myötä toiminta käynnistyy puoli vuotta suunniteltua aiemmin.

Kuun puolivälissä pidimme johtoryhmän vuoden kolmannen kokouksen. Kokouksessa päätimme mm. syksyllä toteuttaa vyökoeleirin alkusyksyllä sekä syksyn vyökokeet toteutamme leirin yhteydessä. Kuukausikirjeessä olikin mainittuna muut tiedossa olevat syksyn tapahtumat. Nämä on hyvä laittaa jo nyt omaan kalenteriin ;).

Oma kesäloma siintää jo lähellä. Sitä ennen matkaan kilpailijoiden kanssa Kroatiaan Maailman Karateliiton nuorten leirille ja kilpailuihin. Haluan toivottaa sinulle ja läheisillesi urheilullista kesää ja kalastamisen ystäville kireitä siimoja! Elokuussa nähdään!

 


Takaisin