12.02.2018

Erän ohjaajia kävi kouluttautumassa 9.-11.2.2018 Joensuun leirillä

Leirin ohjaajana toimi sensei Koji Okumachi, 6.dan JKF Wadokai ja leirin järjestävät Joen Mawashi ja Wadokai Finland. 

Eräläisiä osallistui jälleen kerran leirille varsin kunnioitettava määrä eli 13 ohjaajaa oli saatu mukaan. Leiri oli kolmipäiväinen ja ensimmäinen harjoitus oli perjantaina ja viimeinen sunnuntaina. Harjoitukset pidettiin Niinivaaran urheiluhallilla, jonne mahtui hyvin noin satapäinen leirijoukko.

Sensei Okumachi oli tuonut mukanaan kolme oppilastaan, jotka treenasivat ja opettivat muita leiriläisten joukossa.

Opetus alkoi perustekniikan läpikäymisellä ja Sensei Okumachi kävi läpi aina muutaman suorituksen jälkeen jokaisen tekniikan tärkeitä kohtia. Sensei korosti perjantaina keskivartalon suoruutta eri tekniikoissa. On kyse kumitesta, paritekniikasta tai katasta, niin aina tulee muistaa pitää kekivartalo suorana ja oman painopisteen keskustassa.

Perjantaina tehtiin vielä läpi kaikki pinan katat ja niistä sensei nosti esiin omat huomionsa.

Lauantaina leiriläisten joukko kasvoi entisestään ja päivä aloitettiin lämmittelyn jälkeen perustekniikan läpikäymisellä. Tällä kerralla sensei nosti keskiöön tekniikan ajoituksen. Jälleen tehtiin kaikki pinan katat, mutta nyt pyrittiin kiinnittämään huomiota tekniikan loppuosaan eli tekniikan ja liikkeen loppumiseen yhtäaikaisesti. Sensei esitteli hyvin omalla tekemisellään mitä ei saa ja mitä pitää tehdä.

Katojen jälkeen siirryttiin tekemään Kihon kumite harjoitteita ja varsinaista kihon kumitea. Tällä kerralla ehdittiin tehdä tekniikat 1-5. Näihin tunnelmiin sitten lopetettiin lauantain osuus.

Sunnuntaina aloitettiin kumite harjoitteilla ja tatamilla täytyi vuorotellen värivöistä ja mustista vöistä, jotka jaettiin omiin harjoitusryhmiin. Katoista kerrattiin Seisan, johon sensei kertoi omat huomionsa.

Sensei Okumachi näytti painottavan keskivartalon hallintaa ja vartalon suunnan tärkeyttä, kuten myös kyynärpäiden hallintaa. Varsin samoja asioita, joita harjoittelemme kotitatamilla.

Jokainen leiriläinen sai varmasti mukaansa jälleen arvokkaita huomioita ja muistutuksia oman tekniikan parantamiseen.

leiriterveisin,

Kimmo Lindström

------------------------

KOJI OKUMACHI
Wadokai World Champion in Kata 1994
JKF Wadokai 1st Class Instructor
Direct student of Toru Arakawa 9th dan

Sensei Okumachi Youtubessa: https://goo.gl/Zkr7mv


Takaisin