10.09.2018

Eräläisillä menestyksekäs Finnish Open

Karaten Finnish Open järjestettiin Espoossa 8.9.2018. Erältä kilpailuun osallistui 11 kilpailijaa, 5 valmentajaa ja 2 tuomaria. Kotiintuomisina oli kymmenen mitalia, joista neljä oli kultaisia, neljä hopeisia ja kaksi pronssisia. Erän Karate oli toisena mitalitaulukossa.

Kataajilla onnistunut kisapäivä

Kilpailupäivä käynnistyi klo 9.00 katalla (liikesarja). Eräläiset veivät nimiinsä neljä katasarjaa. Bess Mänty voitti U21 ja naisten katan, Ellinora Vaara voitti tyttöjen U18 katan ja Luka Liikka voitti poikien U18 katasarjan. Katamenestystä täydensivät hopeaa voittaneet: Noora Marttila U21, Ella Mäkelä U16 ja Teo Lappalainen U16 sekä pronssia napannut Ronja Piironen U16.

Kumitesta kaksi mitalia

Ronja Piironen voitti U16 +54kg sarjassa hopeaa. Nina Uusi-Esko otteli pronssille U21 -61kg sarjassa. Naisten avoimessa Nina pääsi testaamaan taitojaan painoluokkaa alempana kilpailevan hallitsevan U21 Euroopanmestarin ja +68kg naisten Pan-Amerikan mestarin kanssa. Molemmat ottelut olivat tiukkoja ja toivat Ninalle hyvää kansainvälistä kokemusta.

Seuraavan kerran eräläisiä nähdään kisatatameilla jo tulevana viikonloppuna Saksassa, jossa käynnistyy Olympiakarsinnat. Bess Mänty lähtee kilpailemaan karsintapisteistä ja Maija Laaksonen osallistuu kilpailuun tuomarina.