14.03.2010

Orimattilan junioriturnauksesta jättimenestys

Lauantaina 13.3.2010 pidettiin Orimattilan Karaten järjestämät perinteiset juniorikilpailut, joihin osallistui 120 nuorta ympäri Suomea 19 eri karateseurasta.
Tapanilan Erän Karateseurasta kilpailemaan lähti yhdeksän nuorta: Sara Kallio 7v, Julia Salonen 7v, Johannes Korpela 8v, Maria Korpela 10v, Katri Ranta 11v, Jimi Salonen 10v, Sami Sutinen 12v, Tessa Kauppinen 12v ja Janina Salonen 15v. Valmentajina ja huoltajina paikalla oli Jyrki Lehtinen, Noora Al-Neshawy ja Eva Rytkönen sekä junnujen vanhemmat. Anne Aalto, Maija Laaksonen ja Juuso Kenkkilä olivat mukana kilpailussa tuomareina.

Kaikki Erän kilpailijat osallistuivat sekä otteluun että kataan. Kilpailut alkoivat kymmeneltä ja kilpailut käytiin neljällä tatamilla. Heti ensimmäisissä sarjoissa oli kaikilla tatameilla ainakin yksi eräläinen juniori mukana, joten huoltajilla riitti tekemistä.

Ykköstatamilla alkoi tyttöjen 12-15v katasarja, jossa Janina ja Tessa selvittivät itsensä eri lohkoista finaaliin. Finaalissa Tessa voitokkaasti nappasi kultaa ja Janina hopeaa. Finaali päättyi 3-2 Tessan eduksi.
Toisella tatamilla poikien 9-11v ottelusarjassa Jimi otteli itsensä finaaliin voittaen kultaa.
3. ja 4. tatamilla käytiin pienimpien kilpailijoiden sarjoja. Sara katasi hienosti ensimmäisen ottelun 7-9-vuotiaiden sarjassa, mutta vastustaja sitten pääsikin jatkoon. Julia taas samaisessa sarjassa jatkoi tietään finaalin asti, mutta taipui hopeasijalle tällä kertaa. Johannes pääsi kolme kertaa kataamaan omassa sarjassaan (pojat 7-9v) ja finaalista irtosikin sitten hopeaa tiukan erän jälkeen.

Päivä jatkui tästä vielä hyvin menestykkäästi Erän eduksi. Sami hamusi itselleen katasta pronssia ja ottelussa taas johti 2-0, kunnes vastustaja sai kolme pistettä mawasigherillään, josta Sami tasoitti tasapeliin 4-4. Jatkoajalla kuitenkin hävisi ja ei päässyt keräilyotteluihin.

Tessan sarjassa oli neljä ottelijaa, joten sarja käytiin poolina. Tessa voitti kaksi ottelua ja hävisi yhden ottelun loppusekunneilla. Hopeaa tällä kertaa.

Julia ja Sara pääsivät pyykkipoikasarjassa toisiaan vastaan finaalissa, jossa Julia sitten vei kullan näissä kisoissa ja Sara taipui hopealle. Johannes voitti ensimmäisen ottelunsa pyykkipoikasarjassaan, mutta hävisi sitten toisen ottelunsa ja sai pronssia sitten.

Tämän jälkeen alkoi sitten Marian ja Katrin sarjat. Ensimmäisenä käytiin kata 10-11v ja siitä Maria voitti pronssia Pinan Nidanillaan ja Katri jäi täpärästi pronssia vaille omassa lohkossaan. Siitä seurasi Jimin katasarja, jossa tämä pääsi ensimmäistä kertaa tekemään Jionin kilpailuissa ja voitti semifinaalin sillä 3-0. Finaalissa Jimi voitti taas vastustajansa 3-0, joten kultaa jälleen.

Maria otteli hienosti ensimmäisessä ottelussaan 6-0, josta seuraava ottelu päättyi taas 9-0. Finaalissa ottelu ratkesi 7-5 pistein Marian eduksi eli 9-11v alle 40kg -sarjasta kultaa. Katri päätti jatkaa tätä voittokulkua taistelemalla ensimmäisen ottelunsa omassa sarjassaan 9-11v yli 40kg pistein 7-0, josta tie johti suoraan finaaliin. Sieltä Katri otteli itselleen kultaa 1-0 tuloksin.

Viimeisenä muttei vähäisempänä käytiin vihdoinki 14-15-vuotiaiden sarja, jota Janina oli odottanut aamusta asti. Sarja käytiin poolina ja ensimmäisestä ottelusta lohkesi 4-1 voitto. Seuraavassa ottelussa Janina oli yhä liekeissä ja voitti ottelunsa 8-0.

Näin ollen päivän saldo oli kaiken kaikkiaan kunnioitettavat 7 kultaa, 4 hopeaa ja 4 pronssia Tapanilan Erälle, mikä nostikin Erän kisojen parhaaksi seuraksi! Onneksi olkoon kaikille kilpailijoille ja muutenkin tosi sujuvat sekä onnistuneet kilpailut ! Ensi vuonna taas uudestaan.