25.09.2019

Katana Shiaista menestystä

Perinteikäs Katana Shiai järjestettiin Lahdessa 21.9.2019. Eräläiset menestyivät kisassa mallikkaasti ja metsästivät kahdeksan mitalia, joista viisi kultaista.

Kisaan Erän Karatesta osallistuivat: Valtteri Haikonen, Hanan Lafghani, Teo Lappalainen, Jami Matara, Ella Mäkelä, Saimi Nikander, Ronja Palva, Ben Parikka, Sanja Pesonen, Ronja Piironen, Kristiina Salme ja Ellinora Vaara. Kilpailijoita valmensivat Nea Vallenius, Matias Palva ja Juha Parikka.

Kataajat metsästivät kaksi mestaruutta

Teo Lappalainen voitti alle 18-vuotiaiden poikien katasarjan (liikesarja) ja oli miesten sarjassa toinen. Ellinora Vaara puolestaan voitti tyttöjen alle 18-vuotiaiden sarjan ja Ronja Piironen nappasi Erälle kaksoisvoiton samassa sarjassa.

Ben Parikka tuplakultaa

Ben Parikka suoriutui Erän kumitekilpailijoista (ottelu) parhaiten. Hän nappasi sekä omassa painoluokassa -70kg että alle 16-vuotiaiden avoimessa sarjassa kultaa. Otteluita päivään mahtui yhteensä kuusi.

Ronja Palva siirtyi Erän Karateen elokuussa. Hän voitti tyttöjen alle 16-vuotiaiden +54kg sarjan Lahdessa.

Sanja Pesonen nappasi pronssia alle 18-vuotiaiden avoimessa sarjassa.

Kilpailu toimi hyvänä harjoituksena ja kaikki saivat päivästä paljon oppia matkaan.

Katana Shiai Tulokset

Nina Luxemburgissa

Samaan aikaan Nina Uusi-Esko kisasi Luxemburgin Lion Cupissa. Tapahtumaan osallistui reilut 1000 kilpailijaa ympäri Euroopan. Nina osallistui sekä alle 21-vuotiaiden -61kg sarjaan että naisten -61kg sarjaan.

Alle 21-vuotiaissa Nina voitti ensimmäisellä kierroksella ranskalaisen vastustajan ja taipui sveitsiläiselle arvokisamitalistille toisella kierroksella.

Naisten sarjassa Nina koki ensimmäisellä kierroksella tappion luxemburgilaiselle ja keräilyssä voitti ensimmäisen ottelun luovutuksella. Pronssiottelussa Nina koki tappion englantilaiselle vastustajalle.

Seuraavan kerran kisaajiamme nähdään Suomen tatameille Finnish Openissa lokakuun puolivälissä. Sitä ennen osa kisaajistamme matkaa Tsekkeihin ja Viroon kamppailemaan menestyksestä.