12.02.2019

Karaten nuorten EM:t kisattiin Tanskan Aalborgissa 8.-10.2.2019

Nuorten EM-mitaleista kamppailtiin Tanskan Aalborgissa 8.-10.2.2019. Suomen joukkue koostui 23 kilpailijasta, neljästä valmentajasta ja kolmesta tuomarista. Eräläisiä mukana oli neljä, kolme kilpailijaa ja yksi tuomari.

Kilpailut käynnistyivät perjantaina katalla (liikesarja). Ellinora Vaara kilpaili junioreiden (16-17v) ikäluokassa ja hän jäi ensimmäisen kierroksen lohkossaan sijalle 6., kun neljä parasta jatkaa toiselle kierrokselle.

Bess Mänty oli ensimmäisellä kierroksella lohkonsa 3. paras. Toisella kierroksella hän jäi lohkon 8. ja ei päässyt mukaan mitaliotteluihin.

Sunnuntaina kamppailtiin U21 ikäluokan kumiten (ottelu) mitaleista. -68kg sarjassa Sonja Voutilainen voitti ensimmäisen kierroksen ottelun kosovolaista vastustajaa vastaan pistein 3-2. Toisella kierroksella vastaan asettui portugalin edustaja. Ottelu oli tiukka ja se päättyi ilman pistesuorituksia 0-0. Tuomariäänestyksellä portugalilainen meni jatkoon. Valitettavasti tämä ei edennyt finaaleihin asti ja Sonjalle ei näin tullut mahdollisuutta keräilyeriin.

Ellinora ja Sonja olivat ensikertalaisia nuorten EM-tatameilla. Kaikille kolmelle eräläiselle kilpailu toi hyvää kokemusta ja oppia tulevaa varten.