29.05.2019

Blogi: lajipäällikön toukokuun terveiset

Kevätkausi päättyi vajaa viikko sitten. Kuluneilla viikoilla olemme haastatellut ja testannut urheilijoita, pitäneet vyökokeita sekä suunnitellut tulevia kesäharjoituksia kisaajille, tulevaa kesäleiriä ja tulevaa syksyä sekä vuoden 2020 HEL Openia. Tämän viikon ja kuukauden tärkein saavutus on käyttötarkoituksenmuutos -lupa Kaupungilta uutta saliamme varten.

Kuten koko kevään, uusi sali on työllistänyt minua mukavasti myös toukokuussa. Nyt tahti kiihtyy, jotta uusi kausi voidaan käynnistää omalla uudella salilla ;). Saimme kuluneella viikolla Kaupungilta luvan käyttötarkoituksenmuutokseen uudessa tilassa!

Suuri osa nykyisistä jäsenistä ja harrastajista ovat kyselleet tulevan syksyn aikatauluja. Nyt ne ovat saatavilla (syksyn harjoitusaikataulu). Huomioithan, että ne ovat alustavat ja niihin voi tulla vielä muutoksia. Tavoitteenamme on, että harjoituskausi käynnistyy 2.9.2019. Tämä varmistuu, kun tarkentuu uuden tilan remonttiaikataulu.

Toukokuussa hallitus on kokoontunut kertaalleen ja vuosikokous pidettiin 24.5.2019. Seura sai Arifin ja Kaitsun uusiksi jäseniksi hallitukseen. Uudet hallituksen jäsenet aloittavat virallisesti 1.1.2020, mutta he ovat mukana jo nyt hallitustyöskentelyssä tutustuen hallitustyöskentelyyn ja toimintatapoihimme.

Toukokuussa olemme myös jakaneet kolmelle pitkään seuran eteen työtä tehneelle uudet JKF Wadokai dan -arvot. Jussi ja Mika saivat danit harjoitusten yhteydessä ja Ari ohjaajatapaamisen yhteydessä. Onnea vielä kerran kolmikolle ja ISO kiitos tähänastisesta työstänne seuran eteen!

Varainhankintaa uusin metodein

Katja vinkkasi joulukuussa ideasta toteuttaa kesäkukkatilaus kilpailijoiden vanhempien toimesta lähialueen tuottajalta Suutarilasta. Tuumasta toimeen tartuimme ja saimme pienen porukan kesken kerättyä kisaajillemme mukavasti varoja urheilemiseen. Kukat toimitettiin minulle kotiin ja jokainen tilaaja nouti ne edelleen meiltä samana iltana ;) Ensi vuonna toteutamme kukkatilauksen koko seuralle. Hyvän mielen lisäksi oma terassikin sai kesäisen värikkään ulkokuoren. Elokuussa odotan, että pääsen maistamaan chilejä suoraan amppelista.

Mosa Herää! -tapahtuma pidettiin toukokuun ensimmäisenä sunnuntaina. Idea tuli Jaanalta ja Leenalta. Kaksikko oli toteuttamassa tapahtumaa yhdessä ison vapaaehtoisjoukon kanssa. Erän Karatella oli tapahtumassa niin esitys- kuin myyntipistekin. Tarjolla oli mm. lohisoppaa ja arpajaisia. Lohisopan ainekset tarjosi meille K-Supermarket Jakomäki. Muutoinkin arpajaispalkinnot ja materiaalit saimme lahjoituksina!

Lahjoituskeräys uutta salia varten on ollut niin ikään käynnissä toukokuussa. Mahtavaa on ollut huomata miten jäsenemme ja heidän läheiset ovat lähteneet mukaan tukemaan hankettamme. Lahjoituskeräyksen varoin tulemme maksamaan uuden salin tatamin (tilaus lähtee ensi viikolla) sekä lupahankkeen kustannukset mm. arkkitehdille.

Unelmien liikuntapäivä ja soveltava karate

10.5.2019 vietettiin unelmien liikuntapäivää Suomessa. Olimme mukana toteuttamassa Helsingin Kaupungin kanssa yhteistyössä Easy Sport erityiset -liikuntapäivää Pirkkolan urheilupuistossa. Jyrkin kanssa liikutimme päivän aikana reilut 60 erityiskoululaista.

Soveltava karate -toimintamme sai keväällä rahoitukselle jatkoa Opetus- ja Kulttuuriministeriön seuratoiminnan kehitysvaroista. Toiminta on pyörinyt seurassamme kaksi kautta. Syksyn pilotti tuotti jo heti uusia mahdollisuuksia.  Keväällä pääsin Kaupungin tukemana ohjaamaan Solakallion koululle Easy Sport erityiset -ryhmiä. Soveltava karate ja Easy Sport erityiset toimintaa tullaan jatkamaan myös syksyllä. Kesällä käynnistämme lisäksi Lahden Karaten ja Suomen Karateliiton kanssa parakaratesääntötyön ja käyttöönoton Suomessa. Tavoitteena on, että soveltavan karaten harrastajia osallistuu Lahden Karaten ja Erän Karaten yhteisiin salikilpailuihin syksyllä 2019.

OAA-hanke

Oppien aktiiviseen arkeen on Etelä-Suomen liikunnan ja urheilun hanke. Hankkeessa tavoitteena on aktivoida vähän liikkuvia mukaan seuratoimintaan sekä liikkumaan. Erän Karate on mukana hankkeessa mahdollistamassa liikuntatoimintaa. Toimintaa suunnittelimme yhdessä ESLU:n kanssa toukokuussa ja syksyllä tarkoituksena on saada seurallemme käyttöön liikuntaneuvoja. Liikuntaneuvoja auttaa suunnittelemaan ja toteuttamaan liikuntaa. Palvelua tarjotaan aikuisjäsenillemme. Tästä tiedotamme lisää, kun aikataulut ja toiminnan sisältö tarkentuu.

Kaudenpäättäjäiset + mitalikahvit

Kevätkauden päättymistä vietettiin kidsien ja junioreiden kanssa viimeisellä treeniviikolla. Marika ja Margit vastasivat tuttuun tapaan ohjelmasta. Lapsia oli mukana reilut 40 täyttäen tatamin 2. Meno oli hikistä ja mukavaa. Yhteisen toiminnan perään nautittiin herkkuja ja toivotettiin hyvät kesät ohjaajien ja junnujen kesken.

SM-mitalikahvit juotiin Tapanilan nutalla 19.5.2019. Erän Karate metsästi upeat 18 mitalia kevään SM-kisoista. Niitä oli syytä juhlia.

Yhteistyökumppanimme, Jumbon Citymarket ja Flamingo Spa, lahjoitti valmentajille vapaaliput Flamingoon. Lisäksi he tarjosivat tarjottavat molempiin tapahtumiin edullisesti tuntuvalla alennuksella.

 

Kiitos kuluneesta kevätkaudesta ihan jokaiselle! Yhteisöllisyytemme on lisääntynyt huomattavasti kuluneen kevään aikana. On mahtavaa olla osana näin upeaa porukkaa!

Terveisin

Maija

ps. Kesäkuun olen normaalisti töissä. Heinäkuun lomailen ja tuolloin ei sähköposteihin/puheluihin vastailla, vaan palaillaan sitten iltojen hieman hämärtyessä.