02.10.2019

Blogi: lajipäällikön syyskuun terveiset

Uusi sali aukesi

Vuoden uurastus saatiin maaliin elo-syyskuun taitteessa. Iso työ tila- ja remonttitiimiltä valmistui 31.8.2019 vietettyihin ennakkoavajaisiin. Avajaisissa oli mukana mukavasti ihmisiä ja mm. Koillis-Helsingin Lähitiedon päätoimittaja, joka teki hankkeestamme juttusarjaa reilun puolen vuoden ajan.

Syyskuun artikkeli

Kesäkuun artikkeli

Maaliskuun artikkeli

2.9.2019 käynnistyi uusi kausi uudella salilla Jäkälätiellä. Tämä on ehkä isoin yksittäinen ponnistus seuraltamme ja haluan kiittää kaikkia mahdollistajia! Yksin tällaista urakkaa ei kukaan tee, vaan se vaatii osaajia ja työtä pelkäämättömiä tekijöitä ympärilleen. KIITOS!

Uusi syyskausi käyntiin

Syyskuun ajan olemme opetellut uudessa tilassa toimimista ja harjoittelua. Harjoituksissa on ollut mahtava määrä osallistujia - myös uusissa harjoitusryhmissämme. Keskiviikkopäivän +60 -ryhmässä on ollut mukana kolme energistä ja oppimishaluista naista. Tähän ryhmään mahtuu hyvin lisääkin osallistujia. 

Torstaiaamun kataharjoitus on vetänyt mukavasti salin täyteen jokaisella harjoituskerralla.

Soveltavan karaten harjoitusryhmä on kasvanut ja sitä kohtaan saan viikottain kyselyitä.

Samoin kuntokarate, erityisesti perjantaisin, on vetänyt porukkaa. Tiistain kehonhuolto on niin ikään kasvattanut osallistujamääriä joka kerta.

Syyskuussa käynnistyi Helsingin Kaupungin kanssa yhteistyössä toteutettavat Easy Sport -erityiset -ryhmät Solakallion koulun ja Malmin peruskoulun iltapäiväkerhoissa maanantaisin ja tiistaisin.

Itse ohjasin syyskuussa noin 60 harjoitusta. Tämä tuntui kropassa ja vapaat viikonloput vietinkin lähestulkoon makuuasennossa sohvalla taikka sängyssä ;)

Viilauksia salille

Pientä viilausta tila vaatii edelleen. Syyskuun aikana salille on tullut mm. ilmalämpöpumppu, varaston katto on uusittu ja sähkölukkoon on asennettu ajastin.

Seuraavat viilaukset pyritään tekemään syyslomalla ja isommin pyritään toteuttamaan joululomalla. Tavoitteenamme on saada mm. saliin peili ja parannettua akustiikkaa. Akustiikan puutteiden vuoksi me ohjaajat olemme olleet tiukkoja, että keskustelut toteutettaisiin pukuhuoneissa, jotta harjoittelurauha säilyisi mahdollisimman hyvin käynnissä olevissa harjoituksissa.

Salimme ulkoasu on herättänyt mukavasti kiinnostusta ohikävelijöissä. Useampi on jopa rohjennut sisälle asti tiedustelemaan toiminnastamme. Tervetuloa tutustumaan saliimme ja toimintaamme kertamaksutunneille.

Oppien aktiiviseen arkeen -hanke

Olemme ollut seurana mukana hankkeessa toukokuusta saakka. Hankkeen toinen seuratapaaminen toteutettiin kuun alussa. Sain mukaani tapaamiseen kaksi hallituksen jäsentämme.

Ohjaajille hankkeen puitteissa toteutetaan koulutuspäivä 19.10. syyslomalla.

Saamme niin ikään hankkeen puitteissa seuraamme kaksi fysioterapiaopiskelijaa. Kävin tapaamasta lokakuun lopulla meillä aloittavaa opiskelijaa Laureassa kuun lopulla.

Hankkeesta ja meistä Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilu jutun verkkojulkaisuunsa.

TET-harjoittelija ja School´s Action Day

Harrastajamme, Valtteri, vietti syyskuun viimeisen viikon TET-harjoittelussa seurassamme.

Ensimmäisenä harjoittelupäivänä olimme Karateliiton apuna School´s Action Dayssä Espoon Leppävaarassa ohjaamassa lajikokeiluja koululaisille.

Tämän lisäksi Valtteri työsti aikuisten viikkoharjoittelulistausta. Se valmistui pienillä viilauksilla eilen julkaisukuntoon. Tutustu harjoittelukalenteriimme ohessa.

Paljon ehti tapahtua syyskuussa Tapanilan Erä Karate ry:ssä. Syyskuussa kisaajamme kisasivat niin Lahdessa kuin Luxemburgissakin. Kilpailutoiminnan laadukas valmennus ja viikkoharjoitusten huippuvalmennus eivät olisi mahdollisia ilman upeita vapaaehtoisiamme. 25.9.2019 vietettiin kiitti koutsi -päivää. Muistithan kiittää omaa valkkuasi? (Minä sain liikuttavimman kiitoksen Etelä-Amerikasta, jonne yksi entinen valmennettavani on kotiutunut. Kiitos myös muista kiitoksista. Itse kiitin alkutapaileeni tärkeimpiä koutseja ml. seuramme ikonia Tiina Bollströmiä.)