31.10.2019

Blogi: lajipäällikön lokakuun terveiset

Niin sitä väitetään, että ikää kertyessä päivät, viikot, kuukaudet ja jopa vuodet vierivät toistaan nopeammin. Itse väittäisin, että, kun on kivaa, niin aika juoksee ;). Taas on kuukausi vierähtänyt ihan hujauksessa. Voit lukea ohessa lokakuun töistäni ja seuran arjesta.

Kuun alussa pidettiin seuran ensimmäinen kuntonyrkkeilykurssi. On mahtavaa, kun meillä on tekijöitä ja osaajia omasta takaa. Kurssin piti aikuisten kurssilla harjoitteleva nyrkkeilyvalmentaja, Pirre. Tällä kertaa minun tehtävänä oli sopia ohjaajan kanssa kurssin aika ja mainostaa tapahtumaa. Pirre ja muut aktiivit hoitivat muut ;).

Lokakuussa vietettiin syyslomaa ja lisäsin ´lomaa´ myös sairastamalla syksyn ensimmäisen flunssan. Pakko oli huilata töistä pari päivää, jotta edes joskus toimisin itsekin kuten opetan (=älä treenaa/ohjaa sairaana!).

Harjoituksia tuli lokakuun aikana ohjattua seuralle 50kpl lomaviikosta ja parista sairaslomapäivästä huolimatta ;)

HEL Open lähestyy

Tammikuun suuri kilpailutapahtuma lähestyy ja sen organisointiin käytin työtunteja lokakuussa paljon. Tapasimme kuun alussa organisaatiotoimikunnan kanssa ja sovimme viimeisiä toimenpiteitä, jotta tapahtuma olisi mahdollisimman onnistunut taloudellisesti ja toiminnallisesti.

Lokakuun aikana sain vahvistettua 21 ulkomaisen tuomarin saapumisen kilpailuun!

Kilpailun yhteyteen suunniteltiin jo kesällä toteuttaa kumiteleiri. Ruotsista oltiin kiinnostuneita toteuttaa myös kataleiri kilpailun yhteydessä - ei muuta kuin tuumasta toimeen ja rekryämään ohjaajat leirille ;). Näin varmistettiin, että meillä on tuomareiden ohella kansainvälistä meininkiä myös kilpapuolella. Ruotsalaisten lisäksi tänään varmistui Tanskalaisten osallistuminen tapahtumaan.

Yhteistyö koulujen kanssa lisääntyy jatkossa

Lokakuun aikana lisäsimme seuramme yhteistyötä eri koulujen kanssa ja sovimme työharjoittelumahdollisuuksien toteuttamisesta seurassamme. Tammikuusta meille tulee Metropoliasta sekä Kisakallion urheiluopistolta opiskelijat harjoitteluun muutamaksi kuukaudeksi. Seuran yläkoululaisia tulee lisää TET-harjoitteluun marraskuussa. Olemme myös mukana Haaga-Helian toteuttamassa työyhteisöön ja johtamiseen liittyvässä tutkimuksessa.

Laurean ammattikorkeakoulun opiskelija aloitti lokakuun viimeisellä viikolla seitsemän viikkoa kestävän työharjoittelun seurassamme. Toimin hänen harjoittelun ohjaajana ja tuen opiskelijaa sekä hankkimalla hänelle työtehtäviä (asiakkaita).

Oppien Aktiiviseen Arkeen -hanke

Hankkeen tavoitteena on tavoittaa vähän tai ei lainkaan liikkuvia ja saada heitä mukaan liikkumaan. Liikuntaneuvonnan tarjoaminen opiskelijoiden toimesta on osa hanketta, jossa olemme mukana.

Etelä-Suomen liikunta ja urheilu toteutti hankkeeseen liittyvän koulutuksen ohjaajillemme kuun puolivälissä. Koulutukseen osallistui toistakymmentä ohjaajaamme. Koulutuksen aikana kävimme läpi arvojamme, miten ne näkyvät toiminnassamme sekä suunnittelimme aikuisille uutta toimintaa.

Koulutuksessa heräsi Katjalle idea liikunnan kolhimien mukaan saamisesta toimintaamme. Tänään aamulla kokoonnuimme ensimmäisen kerran Katjan ja Valtterin kesken ja lähdimme pohtimaan uuden kohderyhmän ja harrastusryhmän perustamista. Tästä kuulette varmasti lisää myöheimmin.

 

Marraskuun aikana on tavoitteena saattaa kevätkauden suunnittelua eteenpäin sekä työstää erilaisia tukihakemuksia. Lisäksi tiedossa on ohjaamista ja valmentamista. Tulen myös reissaamaan Belgiaan ja Tanskaan tuomaroimaan. Tanskassa kisataan PM-mitaleista. Mukana on seitsemän Erän Karaten kilpailijaa kamppailemassa PM-mitaleista!