Tähtiseuratunnus on merkki laadukkaasta toiminnasta

Tähtiseuratoiminta on Suomen Olympiakomitean ja urheilun lajiliittojen yhteinen toimintamalli, joka rakentuu kolmeen kokonaisuuteen:lasten ja nuorten, aikuistoiminnan ja huippu-urheilun kokonaisuuksiin. 

Tapanilan Erä Karate Ry on tällä hetkellä sekä lasten ja nuorten että aikuistoiminnan Tähtiseura. Olemme mukana Suomen Karateliiton ja Olympiakomitean hankkeessa, jossa on tarkoitus saada ensimmäisiä tähtiseuroja huippu-urheilukokonaisuuteen suomalaisessa karatessa. 

Lisätietoja tähtiseurasta voit lukea Olympiakomitean sivuilta.

Lasten ja nuorten Tähtiseura

Lasten ja nuorten Tähtiseuraksi seuramme on päässyt 1998. Lasten ja nuorten urheilussa tärkeää on innostus, monipuolisuus, kehittyminen, urheilulliset elämäntavat sekä kaveruus ja osallistumismahdollisuudet. Tähtiseuratoimintaa ohjaavat kriteerit, jotka seuran tulee täyttää, ollakseen Tähtiseura. Laatukriteerit perustuvat asiantuntijoiden selvityksiin lasten ja nuorten urheilun suomalaisista malleista huomioituna seuran toimintaympäristö sekä harrasteurheilun mahdollisuudet. Selvitysten asiantuntijoina on ollut suuri joukko asiantuntijoita mm. lajiliitoista, Olympiakomiteasta ja KIHUsta.

Kuva: Nea Vallenius ja Maija Laaksonen vastaanottavat Aikuistoiminnan Tähtiseura -tunnuksen

Aikuisten Tähtiseura

Aikuisten tähtiseuraksi seuramme on päässyt 2019. Seura valittiin vuoden aikuistoiminnan Tähtiseuraksi 2022. Aikuisten Tähtiseuran vaatimuksina ovat mm.: monipuolinen ohjattu ja ennalta suunniteltu liikuntatarjonta. Harjoitukset edistävät harrastajan hyvinvointia ja terveyttä kokonaisvaltaisesti.

Laatukriteerit perustuvat asiantuntijoiden selvityksiin aikuisten urheilun suomalaisista malleista huomioiden seuran toimintaympäristö sekä harrasteurheilun mahdollisuudet.

Yleistä Tähtiseuraksi pääsemisestä

Tähtiseuraksi seura pääsee audinoinnin kautta, johon osallistuvat Lajiliiton ja Olympiakomitean edustajat. Auditointi tapahtuu uuden seuran osalta kahden vuoden kuluttua ja sen jälkeen kolmen vuoden välein.

Tähtiseurat tekevät arvokasta työtä suomalaisen urheilun parissa. Laadukkaan toiminnan mahdollistavat aikuiset: vanhemmat, ohjaajat, valmentajat, seurajohtajat ja muut toimijat, jotka ovat tietoisia kasvatusvastuustaan ja esimerkkiroolistaan.

Tähtiseurat ovat suomalaisen urheilun kärkiseuroja. Ne ovat aktiivisia ja kehityshaluisia seuroja, lajiensa ja paikkakuntiensa parhaita! Tähtiseurastatuksen saaminen on seuralle kunnia-asia, mutta se tuo seuralle myös vastuuta. Se on lupaus laadusta.