Seurassamme on kiusaamiselle ja häirinnälle nollatoleranssi. Rohkaisemme kaikkia jäseniämme, vanhempia ja huoltajia puuttumaan ei toivottuun käytökseen sekä tuomaan sen seuramme johdon tietoon. 

Toimenpiteet

Toimintaohjeistus ja sen kouluttaminen seuramme ohjaajille on alkanut jo ennen koronaa. Toimintaohjeen lopullinen muoto on valmistunut kesällä 2022, jonka seuran hallitus on hyväksynyt.

Syksyn 2022 aikana käynnistämme aiheen osalta laajemmin tiedotusta, jotta tietoisuus asiasta lisääntyy. Keskustelemme asiasta harjoituksissa kaikissa ryhmissä ja jaamme aiheesta kotiin vietävän lehtisen. Huoltajille järjestämme syksyn aikana kaksi etätapaamista, joissa yleisten harrastamiseen liittyvien asioiden lisäksi keskitymme kiusaamisen ja häirinnän ehkäisemiseen. 

Lasten ja nuorten harjoituksissa vierailee vuosittain kasvatusalan ammattilaiset ryhmäyttämässä harjoitteluryhmiä. Lisäksi pidämme kaikille lapsille ja nuorille yhteisiä liikuntatapahtumia puolivuosittain. Näillä pyrimme mm. lisäämään toimintamme yhteisöllisyyttä sekä tutustuttamaan lapsia ja nuoria seuramme aikuisohjaajiin. 

Materiaali

Seuramme on laatinut kattavan toimintaohjeistuksen kiusaamisen ja häirinnän ehkäisemiseen. Laaja dokumentti on nähtävissä seuran tiloissa. Tähän julkaisemme harrastajille ja jäsenillemme suunnatun koosteohjeistuksen asiassa.

Harrastajien ja jäsenten ohjeistus

Pidetään yhdessä toimintamme kivana ja turvallisena ihan jokaiselle.