21.08.2016

Eräläisille mainio kaudenavauskilpailu 20.8.2016

Seitokai järjesti kansainvälisen kaudenavauskilpailun Laajasalon urheilupuistossa 20.8.2016. Eräläisiä kilpailuun osallistui yhdeksän (Ida Estlander, Luka Liikka, Noora Marttila, Lumi Mäkelä, Sanja Pesonen, Pinja Piironen, Ronja Piironen, Sonja Voutilainen ja Nina Uusi-Esko) ja valmentajia viisi (Maija Laaksonen, Joni Pekkanen, Marika ja Margit Pulkkinen sekä valmennuksesta kisoissa vastannut Nea Vallenius). Kotiintuomisina oli 11 mitalia, joista neljä kultaista.

Joukkueista kultaa

Erän tyttöjen katajoukkue osallistui 20-vuotiaiden ja naisten joukkuekatasarjaan. Molemmista sarjoista tytöt nappasivat mestaruudet.

Samaan suoritukseen ylsivät tyttöjen joukkueet kumitessa (ottelu). Tytöt voittivat sekä -20-vuotiaiden sarjan että naisten avoimen joukkuesarjan.

Ronjalle ja Nooralle katassa hopeaa

Erän Ronja Piironen (13v) on harjoitellut suunnitelmallisesti ensimmäisen kesän ja se näkyi heti suorituksissa sekä tunnelmassa kilpailujen jälkeen. Katassa Ronja nappasi hienosti ikäluokassaan hopeaa häviten kultaottelun 1-2 tuomariäänin.

Kumitessa Ronjan tie katkesi ensimmäisellä kierroksella tiukkaan taisteluun. Tällä kertaa vastustaja Porin Shotokanista oli taitavampi.

Noora Marttila (18v) on niin ikään harjoitellut kesän hyvin ja se näkyi tatamilla otteissa. Matkalla finaaliin Noora napsi voittoja voittaen mm. pitkäaikaisen vastustajan ja harjoittelukaverin Kirkkonummelta. Finaalissa Suomen maajoukkueen ja Lahden karaten edustaja oli taitavampi tuomariäänin 0-3.

Lukalle, Ninalle, Idalle ja Sonjalle pronssia

Toisissa kilpailuissaan Ida oli tatamilla rohkea 14-15-vuotiaiden sarjoissa. Hän osallistui ensimmäistä kertaa katakilpailuun ja toista kertaa kumitekilpailuun. Kumitesta Ida nappasi pronssia ja 'hienon' mustan silmän.

Lukaa on vaivannut hienoiset kasvukivut ja tällä kertaa hän osallistui kataan. Astetta vanhempien ikäluokkaan siirtyminen on onnistunut malliikkasti, sillä uudesta ikäluokasta (14-15v) heti saavutuksena pronssia.

Sonja Voutilainen nappasi tyttöjen 16-17-vuotiaiden +59kg sarjassa pronssia.

Nina Uusi-Esko urakoi kisapäivän ensimmäisestä sarjasta viimeiseen. Yhteensä sarjoja Ninalla oli kuusi ja kaikista mitalit kotiin! Päivä käynnistyi joukkuekatan jälkeen henkilökohtaisella katalla 16-17-vuotiaiden sarjassa. Nina taipui ensimmäisellä kierroksella Lahden karaten edustajalle, mutta pääsi keräilyeriin lahtelaisen taisteltua tiensä finaaliin. Nina voitti keräilyissä kaksi ottelua ja tuloksena oli pronssia.

Henkilökohtaisessa kumitessa (16-17v -59kg) Nina hävisi niin ikään ensimmäisen ottelun Euran Karateseuran edustajalle. Tämän päästyä finaaliin kohtasi Nina pronssiottelussa Porilaisen kilpailijan. Ottelu oli tasainen, mutta Nina vei sen nimiinsä ottamalla tarvittavat suorituspisteet.

Valmentajat tyytyväisiä kaudenaloitukseen

Edellisvuoden kauden käynnistäneeseen kilpailuun verrattuna on kisaajamme menneet laajasti eteenpäin. Edellisvuonna kilpailuun osallistui kolme kilpailijaa, kun tällä kertaa oli mukana yhdeksän kilpailijaa. Muutama olisi halunnut lisäksi osallistua, mutta sairastumiset estivät sen tällä kertaa.

Tekemisessä oli halua ja nälkää. Kaikki taistelivat loppuun asti

Parasta kuitenkin on ryhmähenki ja yhdessä tekemisen meininki, niin kilpailijoiden kesken kuin myös valmentajien kesken. Tämän päälle on hyvä rakentaa ja viedä joukkueena kisaajia eteenpäin.