18.09.2016

Eräläisiä wadoryu-tyylisuunnan huippuseminaarissa Englannin Tessidessa 9.-12.9.

Leiriläiset yhteiskuvassa ( http://wadokai.org.uk/ )

Seminaariin oli kutsuttu opettajiksi Sensei Sonoda, Sensei Kato ja Sensei Ushido suoraan tyylisuunnan huipulta Japanista. Karateharjoituksia oli neljänä päivänä ja harjoituksissa käytiin läpi tyylisuunnan kaikkia tekniikoita kihonista kataan ja paritekniikkaan. Eräläiset saivat hyviä oppeja ja tarkennuksia tekniikoihin seminaarissa. Sekä japanilaiset että englantilaiset senseit antoivat eräläisille paljon henkilökohtaista palautetta ja vinkkejä, joiden avulla karatetekniikoita voi parantaa entisestään.

Lauantaina 10.9. järjestettiin vyökoeseremonia 1.-5. danin mustille vöille. Tämä vyökoe oli vuoden ainoa seminaari Euroopassa, jossa pystyi suorittamaan 4.-5. danin mustaa vyötä. Vyökoepaneelissa oli sekä japanilaisia että englantilaisia. Erän Anne Aalto kävi päivittämässä 3 daninsa JKF wadokai- vyöksi kyseisessä vyökoeseremoniassa.

Harjoitusten lisäksi seminaarin ohjelmaan kuului yhteisiä illallisia ja lounaita, joissa oli mahdollisuus verkostoitua japanilaisten, englantilaisten ja muiden eurooppalaisten karatekojen kanssa. Eräläiset käyttivätkin tämän mahdollisuuden hienosti hyväksi saaden paljon uusia ystäviä ympäri Eurooppaa ja luoden tärkeitä suhteita japanilaisten kanssa.

Eräläisten lisäksi Seminaarissa oli Suomesta Kouvolan Hansi Miettinen ja Joensuun Niko Utriainen seuratovereineen. Eräläiset kävivät aiemmin kesällä leireilemässä sekä Hansin että Nikon kanssa, joilta molemmilta tuli tärkeää oppia Englannin seminaaria varten. 

Seminaarista jäi eräläisille hyvä fiilis ja koimme, että saimme seminaarista paljon kotiin viemisiä.

leiriterveisin,

Anne Aalto


Takaisin