28.07.2017

Kesätyöt Tapanilan Erän karatejaoksessa 2017

Kesätyöt Tapanilan Erän karatejaoksessa 2017                                         

Tapanilan Erän Karatejaos työllisti kesällä 2017 viisi kesätyöntekijää. Kesätyöntekijät työskentelivät Erän karatejaoksen järjestämillä viikon kestävillä koululaisten kesäleireillä ja seuran lajipäällikön sijaisena. Saimme osaan kesätyöntekijöidemme palkkaamiseen tukea Helsingin ja Vantaan kaupungeilta. Jutussa tulee ilmi työntekijöiden ajatuksia ja kertomuksia työpäivien kulusta.

Työni oli enimmäkseen apuohjausta, mutta yhdet leirin treenit olivat kokonaan minun vastuullani. Töihin pääsin siten, että seuramme lajipäällikkö Maija Laaksonen tuli vain kysäisemään minulta, että olisiko minulla kiinnostusta tulla töihin. Lähdin hommaan mukaan, koska se vaikutti mielenkiintoiselta ja monipuoliselta työltä. Leiriviikon aikana opin, että lapsia on monen tyyppisiä ja kaikki polttaa kaikkia on myös lasten mielestä paras peli. Kertoo Kimi Nyberg.

Kesätyöpaikan sain Maija Laaksosen pyynnöstä ja otin sen vastaan mielenkiinnolla. Työnkuvani oli treenien apuohjusta, mutta olin vastuussa yksistä leirin treeneistä aivan itse. Vastuuvuorossa olevan tuli suunnitella treenin kulku ja ohjata se. Työssä oppii tulemaan toimeen erilaisten lasten kanssa ja samalla saa itsekin pitää vähän hauskaa.  Päivät sisälsivät aamutreenit, jonka jälkeen oli lounastauko. Lounaan jälkeen olimme vapaammin ulkona tai sisällä ja myöhemmin oli päivän toinen treeni. Iltapäivällä olikin sitten kotiin lähtö. Mielestäni työ on loistava ikäiselleni. Näin kertoo Ronja Piironen.

Olin Tapanilan erän karatejaoksen järjestämällä koululaisten kesäleirillä töissä eli katsoin leiriläisten perään aamu yhdeksästä iltapäivä kolmeen asti. Työhöni kuului muutoin apuvalmennusta, mutta olin myös yksien treenien vastuuvetäjä. Menin kesätöihin leirille sen takia, että tulen lasten kanssa hyvin toimeen ja heidän kanssaan ei tule tylsää. Työstä saa työtodistuksen joka on tulevaisuuden kannalta hyvä asia. Työpäivät olivat tosi kivoja ja rentoja kuuden tunnin päiviä. Karaten treenaamisen lisäksi olimme ulkona ja leikimme erilaisia pelejä ja leikkejä. Suosittelen tämän kaltaista työtä kaikille. Kertoo Luka Liikka.

Työnkuvani oli toimia apuohjaajana tai vastuuohjaajana treeneissä. Leirille menin töihin, koska halusin työn, joka on lähellä omaa harrastusta ja mikä olisi minulle mieluisaa. Opin työskentelemään erilaisten ihmisten kanssa ja työpäivät sujuivat mukavasti kun ilmapiirimme muiden työntekijöiden ja lasten kanssa oli positiivinen. Kertoo Sonja Voutilainen.

Työskentelin kolme viikkoa Tapanilan Erän karatejaoksen lajipäällikön Maija Laaksosen sijaisena. Työtehtäviini kuului mm. vastata sähköposteihin, päivitellä seuramme nettisivuja syyskautta varten ja ohjata kesä treenejä kaksi kertaa viikossa. Työsuhteeni aikana minulla oli myös inventaario päivä. Päivän aikana järjestelin ja laskin karate tuotteita mm pukuja ja suojia. Työssäni opin näkemään, että mitä kaikkea muuta lajipäällikön työnkuvaan kuuluukaan. Työni oli mielenkiintoista ja erilaista verrattuna aiempiin kesätöihini.  Kertoo Pinja Piironen

Kuvassa: Leiriohjaajat Kimi,Ronja,Sonja ja LukaKuvassa: Pinja Piironen ja Petri Packalen


Takaisin