23.01.2017

Tawastia Openista menestystä

Hämeenlinnan Karateseura järjesti 21.1.2017 Tawastia Open-kilpailun. Erältä kilpailuun osallistui neljätoista kilpailijaa (Ida Estlander, Teo Lappalainen, Noora Marttila, Ella Mäkelä, Lumi Mäkelä, Sofia Palin, Ben Parikka, Sanja Pesonen, Pinja Piironen, Ronja Piironen, Kalle Puotiniemi, Ellinora Vaara, Matilda Vaara ja Sonja Voutilainen), neljä valmentajaa (Luka Liikka, Petri Packalén, Sami Sutinen ja Nea Vallenius) ja Maija Laaksonen tuomarina. Yhteensä kilpailuun osallistui reilut 200 karatekaa 20 eri seurasta ympäri Suomen.

Tawastia Open käynnisti Suomen Cup 2017 -kilpailusarjan. Suomen Cup sisältää viisi osakilpailua vuoden aikana. Suomen Cup -sarjat ovat alle 14-vuotiaiden kata ja kumite, alle 16-vuotiaiden kata ja kumite, alle 18-vuotiaiden kata ja kumite sekä aikuisten kata ja kumite. Ensimmäisessä osakilpailussa Erän Karatejaos ansaitsi toiseksi eniten Cup -pisteitä Lahden Karateseuran perässä.

Aamupäivällä kilpailivat alle 14-vuotiaat

Kilpailupäivä alkoi nuorempien kilpailijoiden katasarjoilla. Parhaasta menestyksestä vastasi Ronja Piironen, joka voitti alle 14-vuotiaiden sarjan. Ronjan lisäksi Matilda Vaara nappasi pronssia alle 12-vuotiaiden sarjassa. Samoin teki Ella Mäkelä alle 14-vuotiaiden B-sarjassa.

Kumitessa (ottelu) Ronja Piironen ja Lumi Mäkelä nappasivat kaksoisvoiton alle 14-vuotiaiden +45kg sarjassa. Seuratovereista parempi oli tällä kertaa Ronja.

Iltapäivällä oli vuorossa yli 14-vuotiaat ja aikuiset

Vanhempien ikäluokat käynnistyivät niin ikään katalla. Noora Marttila esitti parasta osaamistaan tatamilla ja ylsi pronssille all 21-vuotiaiden sarjassa.

Kumitepuolella eräläiset kokivat kovia, kun sekä Ida Estlander että Pinja Piironen saivat kovat kolhut pään alueelle ja joutuivat keskeyttämään kisansa. Kumitessa Sonja Voutilainen voitti hopeaa alle 18-vuotiaiden +59kg sarjassa ja sijoittui pronssille alle 21-vuotiaiden vastaavassa sarjassa. Kalle Puotiniemi otti pronssia poikien alle 16-vuotiaiden -61kg sarjassa. Samoin teki Pinja Piironen alle 21-vuotiaiden -59kg sarjassa ennen loukkaantumistaan.

Eräläiset saivat lauantaina rutkasti kokemusta kilpailuissa. Seuraavan kerran eräläisiä nähdään 11.2.2017 Nurmijärven kansallisissa kilpailemassa. Tuolloin taistellaan Suomen Cupin toinen osakilpailu.