02.04.2017

SM-mitalisade Erän Karatelle

Karaten SM-mitaleista kamppailtiin 1.4.2017 Tampereella. Kilpailuja käytiin alle 14-vuotiaiden sarjoista aina ikämiehiin + 40-vuotiaisiin. Erältä oli edustusta kaikissa muissa ikäluokissa ikämiehiä lukuunottamatta. Erältä kilpaili lauantaina Tampereella neljätoista kilpailijaa (Ida Estlander, Luka Liikka, Noora Marttila, Lumi Mäkelä, Ben Parikka, Joni Pekkanen, Sanja Pesonen, Ronja Piironen, Kalle Puotiniemi, Jani Siirilä, Eleorona Tripodi, Ellinora ja Matilda Vaara ja Sonja Voutilainen. Valitettavasti Erän PM-edustajat olivat loukkaantumisten vuoksi sivussa ja yksi kilpailijamme sairastui juuri ennen kilpailua. Kilpailijamme metsästivät SM:stä yhteensä kolmetoista mitalia, joista yksi oli kultainen, 11 hopeaa ja yksi pronssinen.

Kilpailijoitamme valmensi Nea Vallenius, Petri Packalen ja Tuuli Vänskä sekä PM-edustajamme Nina Uusi-Esko ja Pinja Piironen. Tuomareina SM-tatameilla nähtiin Anne Aalto ja Maija Laaksonen, joka toimi kilpailujen ylituomarina. Erältä oli myös toimitsijoina Tiina Bollström, Riikka Hämäläinen ja Outi Mäkelä kilpailuissa.

Kata käynnisti pitkän kisapäivän

SM-kilpailut käynnistyivät katalla (liikesarja). Parhaillaan Eräläisiä kilpaili samanaikaisesti neljällä eri kilpatatamilla. Parhaasta katasuorituksesta vastasi Ellinora Vaara, joka voitti kadettien 14-15-vuotiaiden sarjan SM-kultaa. Samassa ikäluokassa pojissa Luka Liikka ylsi hopealle ja Ben Parikka alle 14-vuotiaissa niin ikään ylsi hopealle.

Ottelussa niin ikään menestystä

Ottelusarjoissa eräläiset metsästivät kuusi henkilökohtaista mitalia ja kolme jokkuemitalia. Sonja Voutilainen voitti junioreiden 16-17-vuotiaiden +59kg sarjassa hopeaa. Samaten hän voitti hopeaa alle 21-vuotiaiden +61kg sarjassa hopeaa.

Ronja Piironen voitti kadettien +54kg sarjassa hopeaa ja Ben Parikka nappasi toisen mitalinsa poikien alle 14-vuotiaiden sarjan +45kg hopealla. Kalle Puotiniemi nappasi junioreiden -61kg sarjassa hopeaa ja Lumi Mäkelä vei alle 14-vuotiaiden +45kg sarjassa pronssia.

Erältä kisoissa oli kolme joukkuetta otteluissa: miehet, alle 18-vuotiaat tytöt ja alle 16-vuotiaat tytöt. Kaikki joukkueet nappasivat hopeaa kisoista.

Valmentajat olivat tyytyväisiä kilpailupäivään. Edellisestä vuodesta Erä nappasi yhden mitalin enemmän. Toki mestaruuksissa jäätiin edellisvuodesta, mutta suunta on oikea ja pitkäjänteinen työ rupeaa näkymään laajalla menestysrintamalla. SM-kilpailuihin päättyi kotimainen kilpailukausi ja tästä on hyvä lähteä rakentamaan kohti syksyn kilpailukautta. Kilpailupäivä päättyi 21.45. Päivä oli erittäin pitkä, mutta antoisa.

Kilpailutulokset


Takaisin