17.09.2017

Karate Finnish Open 16.9.2017

Karaten Finnish Open palasi Helsinkiin

Tapanilan Erän Karatejaos järjesti 16.9.2017 Helsingissä pidetyt Karaten Finnish Open kilpailut. Kilpailutapahtuma oli suuri koitos 30. toimintavuottaan juhlivalle karateseuralle.

Kilpailujen järjestämisestä päätettiin edellisen vuoden Finnish Openissa. Tämän vuoden kilpailujen rakentaminen alkoikin heti syyskuussa 2016. Maija Laaksonen nimettiin tulevan kilpailun johtajaksi ja Pirkko Heinonen nimettiin kilpailun ylituomariksi.

Maija Laaksonen rakensi ympärilleen nopeasti organisaatiotiimin. Tiimiin kuului kymmenen henkilöä Maijan lisäksi. Jokaisella tiimin jäsenellä oli oma vastuualue sisältäen mm. toimitsijat ja rekisteröinnin, turvallisuuden, tuotemyynnin, markkinoinnin ja markkinointi- sekä tapahtuman aikaiset materiaalit, tilasuunnittelun, rakentamisen ja kuljetuksen, kilpailuaikaisen median ja VIP -hallinnoinnin ja valokuvauksen. Jokainen tiimin jäsen sitoutui kilpailunjärjestämiseen 110% ja he vastasivat omasta vastuualueestaan itsenäisesti.

Ensimmäisiksi töiksi organisaatiotiimi päätti panostaa tuomareihin houkuttelemalla kansainvälisiä tuomareita Helsinkiin. Kokemuksesta tiesimme, että hyvät kansainväliset tuomarit tuovat ulkomaalaisia kilpailijoita. Tuomareiden rekrytointi aloitettiin syksyllä 2016. Kilpailuun saatiinkin mukaan 16 tuomaria ulkomailta. Heistä 12 oli WKF/EKF -tuomarilisenssin omaavia tuomareita ja 4 oli Nordic -tason tuomaria. Kilpailuun osallistui tuomareita Englannista, Tanskasta, Ruotsista, Virosta ja Latviasta. Suomesta kilpailuun osallistui yhdeksän maamme huipputuomaria. Maija sekä Pirkko henkilökohtaisesti kutsui kaikki kilpailuun saapuneet tuomarit.

Kansainvälisten kilpailijoiden rekrytointi aloitettiin niin ikään heti syksyllä 2016, kun tieto kilpailun järjestämisestä oli selvillä. Erän kilpailijat ja valmentajat sekä tuomarit jakoivat aktiivisesti kilpailukutsuja henkilökohtaisesti aina ulkomailla vieraillessaan. Tällä hetkellä kansainvälisiä kilpailuja on tarjolla useita joka viikonloppu. Kilpailu kilpailijoista on todella kovaa ja olympiastatus entisestään lisää kilpailujen määrää sekä kilpailua kilpailijoista.

Erän Karatejaos sai houkuteltua 70 ruotsalaista kilpailijaa, joista 22 oli maajoukkueen edustajia. Lisäksi Finnish Openiin tuli osallistujia Englannista, Norjasta, Virosta, Latviasta ja Venäjältä. Yhteensä kilpailijoita saimme houkuteltua tapahtumaan reilut 300.

Kilpailut käynnistyivät lauantaina klo 10.0 kolmella tatamilla. Karsintakilpailut kestivät aina klo 19 saakka. Näin ollen Superfinaalit pääsivät alkamaan tunnin myöhässä aikataulusta.

Ulkomaisten kilpailijoiden paluumatkojen vuoksi jouduimme käymään katan finaalit jo karsintojen yhteydessä. Superfinaaleissa nähtiin näin ollen neljä kumitefinaalia. Eräläistäkin väriä nähtiin finaaleissa, kun Nina Uusi-Esko kohtasi Emma Arosen naisten -61kg sarjassa. Euran Emma Aronen vei finaalin nimiinsä, kuten myös seuratoveri Titta Keinänen teki naisten +68kg sarjassa. Miesten puolella Sportkarate.fi vei Aaro Tuomisen voimin -75kg sarjan ja niin ikään Mikko Remes vei nimiinsä -84kg sarjan.

Eräläiset metsästivät ennätykselliset 12 mitalia päivän aikana. Mestaruuksiin ylsivät Pinja Piironen (naiset kumite -55kg) ja Ben Parikka (alle 14v kumite -52kg). Lue muista erän menestyjistä kilpailutuloksista ohessa. Mitalitaulukossa Erä on ennätyksellisesti 5. sijalla.

Kilpailutulokset

Mitalitaulukko

Kuva: TeamErä FOC2017

Kilpailuja oli toteuttamassa yli 50 vapaaehtoista kisojen aikana. Erältä vapaaehtoisia oli kilpailujen aikana reilut 30. Vapaaehtoiset työskentelivät mm. rekisteröinnissä, toimitsijoina, valmennuksessa, videoinnissa,  tuomaroinnissa, turvallisuudessa, tuotemyynnissä, lipunmyynnissä, lääkinnässä, kuljetuksessa ja rakennus- sekä purkutöissä.

Erän apuna toimivat Karateliiton kilpailujärjestelytoimikunnan jäsenet, jotka auttoivat Sportdatajärjestelmän kanssa. Lisäksi Erää avustivat Lahden Karate, Porin Shotokan, Seitokai, Lohjan Kamppailukeskus, Gijomonkai ja Meidokan. Apua saimme tatamien kanssa, lääkinnässä ja toimitsijatehtävissä. Tapanilan Erän Karatejaos haluaakin välittää suuret kiitokset kaikille kilpailun toteuttamiseen osallistuneille!
Kuva: Vapaaehtoiset perjantaina infotilaisuudessa

Mediakumppaninamme toimi Koillis-Helsingin Lähitieto. Kilpailusta oli ennakkojuttua useaan otteeseen. Lisäksi viikkoa ennen tapahtumaa julkaisimme mainoksen tapahtumasta ja alennuslipun. Lehterit olivat pullollaan katsojia ja kannustajia. Katsomoon myytiin lippuja päivän aikana 222 kappaletta.

Kiitos myös kaikille kilpailijoille, tuomareille ja katsojille sekä yhteistyökumppaneillemme! Ilolla luovutamme kapulan Meidokan Espoolle ensi vuoden kisajärjestäjälle.