02.07.2017

Eräläisiä mukana Kroatian WKF Youth camp & Cup -tapahtumassa

Juhannuksen jälkeisenä maanantaina lähdettiin aikaisin aamulla kohti Kroatian Pulaa. Matkaan lähtivät kilpailijoistamme Luka Liikka, Noora Marttila, Ben Parikka, Pinja Piironen, Ronja Piironen, Nina Uusi-Esko, Ellinora Vaara ja Sonja Voutilainen. Valmentajaksi matkaan lähti Maija Laaksonen. Menomatka sujui ongelmitta ja sujuvasti. Pulasta meillä oli bussikuljetus Umagiin, missä leiri ja kilpailut pidettäisiin.

Umagiin päästyämme lähdimme jonottamaan rekisteröintiin ja punnitukseen. Nina joutui hieman kärvistelemään kuumassa janoisena ja nälkäisenä. Neljän tunnin jonotuksen jälkeen rekisteröinti ja punnitus oli suoritettu ja ensimmäinen päivä pääsi jatkumaan ympäristöön tutustumisella. Viiden aikaan saimme avaimet huoneistoihin. Majoituimme onneksi lähekkäin keskenämme (aikuiset kisaajat yläkerrassa ja alaikäiset kisaajat Maijan kanssa alakerrassa.).

WKF Youth Camp

Tiistaina leiri alkoi klo 9.30 kahdella tunnin harjoituksella. Päivällä oli viiden tunnin harjoitustauko ja iltaharjoitukset jatkuivat niin ikään kahdella tunnin harjoituksella klo 17.00. Harjoitukset oli jaettu ikäryhmittäin. Samaan aikaan harjoitteli viisi kumiteryhmää ja kaksi kataryhmää. Tiistaina ja keskiviikkona oli yhteensä neljä harjoitusta kumpanakin päivänä. Torstaina piti olla kaksi harjoitusta aamulla. Ne kuitenkin typistyi yhteen harjoitukseen edellisillan ja yön myrskyn vuoksi. Myrsky oli yön aikana tuhonnut kataharjoitustilan niin ettei siellä harjoittelu ollut mahdollista.

Kumitessa ohjaajia oli viisi: David Benetello, Douglas Brose, Predrag Stojadinov, Junior Lefevre ja Stanislav Horuna. Katassa ohjaajia oli kaksi: Luca Valdesi ja Antonio Diaz. Jokainen ohjaaja ohjasi aina tunnin kerrallaan ja vaihtoi sen jälkeen ohjattavaa ikäluokkaa. Eräläiset kaikki olivat erittäin tyytyväisiä leirin harjoitusten ja harjoitusvastustajien tasoon. Leiriläisiä oli ympäri maailman aina Australiasta, Japanista ja Amerikasta saakka.

Leiripäivät menivät todella nopeasti. Harjoitusten välissä kerkesi ruokailemaan ja hieman lepäämän, kun taas mentiin harjoituksiin. Kahdesti harjoitusten aikana ukosti kovasti. Tämä oli uusi kokemus ainakin suomalaisille, treenattiinhan sitä katoksen alla ulkona.

Keskiviikkona ja torstaina leiripäivien aikana Maija kävi valmentajakurssin ja suoritti K1 -tason valmentajalisenssin. Lisenssi on voimassa kolme vuotta ja sillä saa toimia valmentajana K1 -tason WKF-kilpailuissa.

Perjantaina käynnistyi kisat

Perjantaina kisattiin alle 14-vuotiaiden kata- ja kumitesarjat. Ben Parikka osallistui sekä kataan että kumiteen. Katassa Ben voitti ensimmäisen vastustajan ja hävisi toisen ottelun. Kumitessa Benin tie katkesi heti ensimmäiseen otteluun.

Lauantaina kisasivat kaikki kadetit ja Noora Marttila katassa. Ellinora Vaara aloitta katassa klo 8.00. Ellinoran tie katkesi ensimmäiseen kierrokseen. Samoin kävi Ronja Piiroselle, Luka Liikalle ja Noora Marttilalle.

Ottelussa Ellinora pääsi suoraan toiselle kierrokselle ja voitti ensimmäisen ottelunsa 8-0, Toisessa ottelussa Ellinoran oli todettava vastustaja taitavammaksi samoin pistein.

Ronjan ottelu katkesi tällä kertaa ensimmäiselle kierrokselle. Lauantain kilpailupäivä oli pitkä. Ronjan ottelut alkoivat 18.30 ja viimeiset finaalit oteltiin klo 22.00 paikallista aikaa..Hallille saavuttiin Ellinoran ja Ronjan kanssa jo aamulla klo 7.00.

Sunnuntaina vuorossa olivat U21-vuotiaiden ottelusarjat. Sonja Voutilainen, Pinja Piironen ja Nina Uusi-Esko joutuivat toteamaan tällä kertaa vastustajat paremmikseen.

Kilpailu oli kaikenkaikkiaan erittäin kovatasoinen. Kilpailu oli ensimmäinen ranking-kilpailu 2018 nuorten Olympialaisiin Argentiinan Buenos Airesiin.Yhteensä kilpailuun osallistui 2.400 kilpailijaa 69 eri maasta.

Kokonaisuutena WKF Youth Camp ja Youth Cup oli erinomainen. Kisaajamme saivat hyvää harjoitusta ja pääsivät harjoittelemaan uusien, erilaisten harjoitusparien kanssa. He saivat uusia ystäviä ympäri maailman. He pääsivät haastamaan ikäluokkansa parhaita niin harjoituksissa kuin myös kilpailuissa. Itselleni jäi muutamia hyviä harjoitteita harjoituspankkiin leiriltä sekä tilannetietoa kisaajiemme nykykunnosta maailman parhaisiin verrattuna.

Kotimatkalla lähdetään aamulla klo 7.00. Heinäkuussa kisaajien harjoitukset jatkuvat kesätyöntekijämme ja kisavalmentajien johdossa. Minä lomailen loppukuun, jahka kotiin päästään.

Leiriterveisin,

Maija Laaksonen


Takaisin