31.08.2018

Tapanilan Erän Karatejaos tarjosi kesätöitä kuudelle nuorelle

Tänä kesänä pääsin kokeilemaan, minkälaista lajipäällikön työ on toimimalla Tapanilan Erän karatejaoston lajipäällikön kesäsijaisena. Odotukseni töistä olivat positiiviset ja toiveikkaat. Saamani tieto siitä, minkälaista työ tulisi olemaan, piti aika lailla paikkansa. Itse asiassa se oli jopa mukavampaa kuin mitä odotin.

Monipuolinen toimenkuva nettisivujen päivittämisestä harjoitusten vetämiseen oli loistava mahdollisuus minunkaltaiselleni nuorelle, jolle ei vielä ole karttunut kovin paljon työkokemusta.  Vähäinen kokemukseni töiden tekemisestä tietokoneen kanssa ei haitannut lainkaan. Erältä saamani ohjeistus ja perehdytys sai kokemattomankin suoriutumaan töistä sulavasti ja huolella. Ongelmien kohdatessa apua ja neuvoja oli aina saatavilla avustavilta henkilöiltä ja seuralta.

Nettisivujen päivittäminen ryhmien ja harjoituskalenterien osalta sujui luontevasti ja sähköpostiin vastaileminen toi sosiaalisuutta työhön. Loikka- ja otteluharjoituksien vetäminen seuran kisaajille toi työhön vaihtelua ja monipuolisuutta. Positiivinen ilmapiiri teki valmentamisesta mukavampaa, olivat harjoitukset sitten sisällä tatamilla tai ulkona auringossa. Ja sitähän tänä kesänä riitti.

Tapanilan Erän karatejaos tarjosi myös monelle muulle nuorelle kesän aikana töitä koululaisten kesäleireillä. Kesätyöntekijät pääsivät ohjaamaan ja avustamaan leireillä vedetyissä karatetreeneissä ja leikittämään lapsia vapaa-ajoilla. Leirien kesätyöntekijöiden kuulumisien perusteella työt olivat sujuneet loistavasti ja kaikki olivat positiivisin mielin mukana.

Kesän aikana opin ymmärtämään mitä kaikkea seuratoiminnan taustalla tapahtuu, jotta harrastajilla olisi entistä mukavampi ja parempi harrastaa karatea seurassa. Arvostus lajipäälliköitä ja muita toiminnassa mukana olevia tai sitä tukevia kohtaan kasvoi. Kaiken kaikkiaan kesätyöni oli positiivinen ja kasvattava kokemus minulle.

Kalle Puotiniemi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ainoat kuvat mitä löyty