18.03.2018

Orimattilan junioriturnauksesta menestystä Erän junioreille

Orimattilan Karate järjesti jo 21. kerran junioriturnauksen. Tällä kertaa kilpailussa käytiin myös Suomen Cupin osakilpailu. Erältä kilpailuun osallistui 18 kilpailijaa, joista viisi oli ensikertalaisia. Lauantaina Erältä kisassa mukana olivat: Lauri Fors, Hanan Lafghani, Teo Lappalainen, Fanni Laurila, Taisto Levasma, Luka Liikka, Noora Marttila, Ella Mäkelä, Lumi Mäkelä, Nikolas Mähönen, Leia Niemi, Tova Niemi, Saimi Nikander, Ronja Piironen, Linnea Salojärvi, Nina Uusi-Esko, Ellinora Vaara ja Sonja Voutilainen. Mukana oli kuusi valmentajaa ja yksi tuomari sekä hieno joukko huoltajia kannustamassa ja kuvaamassa kilpailijoiden suorituksia.

Päivä käynnistyi lasten ja nuorten sarjoilla

Neljä ensikertalaistamme kilpaili heti aamusta klo 10 tyttöjen ja poikien pyykkipoikaottelussa sekä katassa (liikesarja). Fanni nappasi kultaa ja Tova pronssia tyttöjen pyykkipoikasarjassa. Lauri puolestaan taisteli hopeaa ja Nikolas pronssia poikien pyykkipoikasarjassa.

Samaan aikaan Erän nuorten (13-17v) katajoukkueet kilpailivat ensimmäistä kertaa. Sekä pojat että tytöt suoriutuivat ensimmäisestä kilpailusuorituksesta mallikkaasti. Pojat olivat tällä kertaa tyttöjä tasaisempia ja veivät voiton sekasarjassa. Joukkueiden tavoitteena on edustaa Suomea nuorten EM-kilpailuissa Tampereella 2021.

Joukkuekatan jälkeen käynnistyi nuorten katasarjat. Ella Mäkelä nappasi yllättäen tyttöjen 12-13-vuotiaiden sarjassa pronssia. Teo Lappalainen niin ikään yllätti hopealla poikien 14-15-vuotiaiden sarjassa. Mitalitaulukkoon kiilasi myös Ellinora Vaara, joka nappasi pronssia tyttöjen 14-15-vuotiaiden sarjasta.

Hananilla lähes täydellinen päivä

Hanan Lafghani kilpaili tyttöjen 10-11-vuotiaiden katassa ja kumitessa (ottelu). Hän voitti oman painoluokan kumitessa ja katassa hän taisteli hienosti hopealle.

Ronja Piironen taisteli 14-15-vuotiaiden +54kg kumitesarjassa pronssille.

Viimeisenä käydyissä aikuisten sarjoissa Nina Uusi-Esko nappasi pronssia -61kg painoluokassa kahdella otteluvoitolla.

Tapanilaan kannettiin yhteensä 13 mitalia. Kilpailupäivä oli pitkä. Kilpailut käynnistyivät klo 10 ja viimeiset sarjat päättyvät klo 19.30. Kaikki kilpailijamme saivat arvokasta kokemusta kilpailemisesta. Ensikertalaiset suoriutuivat mallikkaasti ja valmentajien tuntemus oli, että kilpailut eivät jää viisikolla viimeiseksi.

Seuraavan kerran kotimaassa kilpaillaan 14.4.2018 Lohjalla SM-kilpailuissa. Sinne Orimattilan joukkueesta suuntaa yli puolet.