15.01.2017

Kisakausi käynnistyi Estonia Openissa 14.1.2017

Viron Karateliitto järjesti Estonia Open kilpailun Tallinnassa 14.1.2017. Kilpailuun osallistui 452 kilpailijaa 10 eri maasta. Erältä kilpailuun osallistui 10 kilpailijaa (Ida Estlander, Sofia Koivula, Noora Marttila, Ben Parikka, Pinja ja Ronja Piironen, Nina Uusi-Esko, Matilda ja Ellinora Vaara ja Sonja Voutilainen) sekä kolme valmentajaa (Maija Laaksonen, Petri Packalén ja Tuuli Vänskä). Kilpailu oli selkeästi kasvanut edellisvuodesta ja se näkyi sekä kansainvälisten tuomareiden määrässä että kilpailijoiden määrässä.

Kisapäivä käyntiin yhteisellä herättelyllä

Kisapäivän aamuna lähdimme kaikki kilpailijat ja valmentajat yhdessä herättelemään kroppaa ja mieltä. Alkuun käveltiin hetki ulkona ja sen jälkeen jatkettiin omatoimisesti herättelyä sisätiloissa ennen aamiaiselle siirtymistä. Herättelyn aikana käytiin läpi myös kisapäivän kulku.

Ensimmäisenä tulessa kataajat

Kilpailupäivän käynnisti kata. Eräläisiä osallisui katasarjoihin kilpailijoistamme: Matilda, Ronja, Ben, Ellinora, Ida ja Noora. Parhaasta tuloksesta vastasi Ronja, joka voitti tyttöjen 12-13-vuotiaiden sarjan kolmella otteluvoitolla. Ellinora nappasi pronssia tyttöjen 14-15-vuotiaiden sarjassa kahdella otteluvoitolla ja yhdellä niukalla 1-4 tappiolla. Ida taisteli myös hienosti ensimmäisissä ulkomaankilpailuissaan voittaen ensimmäisen kierroksen vastustajansa.

Kumitessa hyvää kokemusta kisaajillemme

Kumitessa ensimmäisenä tulessa oli Nina Uusi-Esko, joka otteli ensimmäistä kertaa naisten sarjassa täytettyään syksyllä 18-vuotta. Nina otteli -65g sarjassa ennakkoluulottomasti ja voitti ensimmäisen kierroksen selkeästi pistein 6-2. Finaalissa Ninan vastustajaksi asettui Suomen ykkös karateka, Emma Aronen. Emma oli ensimmäisessä kohtaamisessa parempi pistein 0-7.

Ronja jatkoi hyviä otteitaan myös kumitessa. Tyttöjen 12-13-vuotiaiden +50kg sarjassa Ronja nappasi pronssia yhden otteluvoiton ja yhden tappion turvin.

Kilpailun nuorin eräläinen, Sofia Koivula, otteli ennakkoluulottomasti tyttöjen alle 10-vuotiaiden avoimessa sarjassa. Hän nappasi sarjassa pronssia.

Kilpailijoiden suuri määrä verrattuna edellisvuoteen sotki hieman suunnitelmia. Suurin osa kilpailijoista ja kaikki valmentajat lähtivät kotimatkalle jo lauantaina. Tämä tarkoitti satamaan lähtöä suoraan kilpailupaikalta. Erällä oli kilpailussa alle 18-vuotiaiden tyttöjen kumitejoukkue. Joukkueottelun aikataulu venähti noin tunnin suunniteltua myöhemmäksi. Pinja joutui jättämään joukkuekumiten ottelematta, kun illan viimeinen lautta oli lähdössä kohti Suomea ennen sarjan käynnistymistä. Sonja sekä Ellinora taistelivat joukkuekumitessa luovuttaen yhden ottelun suoraan vastustajalle. Molemmat saivat joukkuekumitessa hyvää kokemusta tulevia kilpailuja varten.

Kokonaisuudessaan eräläiset metsästivät kilpailusta kuusi mitalia. Mitalitaulukossa Erä oli sijalla 16. 47:stä seurasta. Kilpailu toimi hyvin kilpailukauden käynnistyvänä kilpailuna. Ensi viikonloppuna eräläiset suuntaavaan kilpailemaan Hämeenlinnaan.