11.02.2017

Erän kilpailijoille menestystä Nurmijärven kansallisista

Nurmijärven kansalliset kisattiin 11.2.2017. Kisatapahtumaan osallistui 160 kilpailijaa ympäri Suomen. Erältä kisaan osallistui 12 kilpailijaa, neljä valmentajaa ja useita huoltajia. Kotiintuomisina oli kymmenen mitalia, joista neljä kultaista. Kilpailu oli Suomen Cupin toinen osakilpailu.

Kilpailupäivä käynnistyi poikkeuksellisesti kumitella (ottelu). Yleensä kisaajamme ovat tottuneet, että kilpailupäivä käynnistyy katalla (liikesarja). Tämä toimi mainiona kokeiluna ja harjoituksena. Onneksi harjoittelemme kisaajien kanssa monipuolisesti ja eri aikaan päivästä.

Arawazan myyntipiste kisoissa

Kisoissa oli myös tarjolla myös Erän Karatejaoksen myymän tuotemerkin, Arawazan, tuotteita myynnissä. Myynnistä vastasivat kisaajiemme vanhemmat.

Nina aloitti vakuuttavasti eräläisten päivän

Ensimmäisenä eräläisenä tatamilla asteli Nina Uusi-Esko naisten 61kg sarjassa. Vastaan asettui Seitokain Ekaterina Kairisalo. Nina voitti ottelun selkeästi antamatta pistettäkään vastustajalleen.

Nina osallistui lyhyen tauon jälkeen myös -21v -61kg sarjaan. Edellisen sarjan tapaan Nina otteli mallikkaasti ja vei kaksi ottelua nimiinsä. Mäntsälän Cecilia Koskista vastaan Nina joutui taistelemaan viimeiselle sekunnille asti. Ottelu päättyi tasapisteisiin 4-4, mutta ensimmäisen pisteen edun turvin Nina vei ottelun nimiinsä.

Tyttöjen -21v -61kg sarjassa Sonja Voutilainen joutui Ninaa tiukemmalle. Hän voitti ensimmäisessä ottelussa Euran Karaten Oona Tammiston, mutta taipui Rajakylän Maria Korpelalle ottelussa finaalipaikasta. Pronssiottelussa Sonja vei voiton Vantaan Wadoryun Sandra Nousiaisesta.

Omassa ikäluokassaan -18v +59kg Sonja koki tappion edellisen sarjan pronssiotteluvastustajalleen ja ei enää päässyt mukaan keräilyeriin.

Samassa sarjassa Sonjan kanssa otteli Ida Estlander. Ida taipui sarjan kakkoselle, Renshinkanin Melina Leinolle. Keräilyottelussa Ida sai luovutusvoiton ja eteni pronssiotteluun. Sandra Nousiainen asettui pronssiottelussa vastaan. Ottelu oli tasainen ja päättyi 1-1, tällä kertaa Idan tappioon Sandran ensimmäisen pisteen edun turvin.

Saman ikäluokan katasarjassa Ida nappasi pronssia.

Ronja vankisti johtoaan Suomen Cupissa

Ronja Piironen otteli tyttöjen -14v raskaassa sarjassa voitokkaasti. Hän niin ikään voitti saman ikäluokan ylempien vöiden katasarjan. Ronjalla on koossa kahdessa Suomen Cupin osakilpailussa kahden sarjan voitot. Tästä on hyvä suunnata kohti SM-kilpailuja ja Kirkkonummen kevään viimeistä Suomen Cupin osakilpailua.

Ronjan vanavedessä ottelusarjassa hopealle ylsi Linnea Salojärvi ja pronssille Lumi Mäkelä.

Noora taisteli naisten katassa hopealle

Noora Marttila osallistui -21v ja naisten katasarjoihin. -21v sarjassa Noora taipui kahdesti. Naisten sarjassa hän sisuuntui ja vei ensimmäisellä kierroksella voiton Kuopion karateseuran Sonja Hynysestä sekä finaalipaikkaottelussa Kirkkonummen Sara Salmivaarasta. Finaalissa Lahden Karaten Pihla-Maria Holmlund oli vielä terävämpi ja tuloksena kansallisen kilpailun hopeamitali.

Poikien sarjoista pronssia

Kalle Puotiniemi osallistui -18v -61kg sarjaan. Tuloksena oli tällä kertaa pronssinen mitali.

Teo Lappalainen osallistui sekä poikien -14v otteluun että kataan. Molemmissa sarjoissa ensimmäisillä kierroksella vastaan asettui Lahden Karaten Jesse Lehtinen. Jesse oli taitavampi ja Teon matka jatkui keräilyerissä. Katassa Teo taisteli kahdella keräilyerävoitolla pronssimitalin itselleen.

Kilpailu oli hyvä harjoitus ajatellen kevään tulevia pääkilpailuja. Kahden viikon päästä eräläisiä kilpailee Tanskassa Ishoj Cupissa. SM-mitaleista otellaan 1.4.2017 Tampereella.

Kiitos onnistuneesta kisapäivästä kilpailijoillemme, valmentajillemme, huoltajille ja myyntitiimille!