20.08.2018

Eräläisillä onnistunut kisakaudenavaus

Seitokai järjesti kansainvälisen Helsinki Open kilpailun 18.8.2018 Laajasalossa. Kilpailuun osallistui kilpailijoita seitsemästä eri maasta. Erältä kilpailuun osallistui 12 kilpailijaa (Teo Lappalainen, Luka Liikka, Noora Marttila, Ella ja Lumi Mäkelä, Bess Mänty, Saimi Nikander, Ronja Piironen, Linnea Salojärvi, Ellinora Vaara, Sonja Voutilainen ja Nina Uusi-Esko). Kotiintuomisina oli viisi kultaista mitalia, kolme hopeaa ja neljä pronssia.

Kataajilla upea päivä

Kilpailut käynnistyivät katalla (liikesarja). Erän katakilpailijoilla oli erinomainen kilpailupäivä lauantaina. Ellinora Vaara voitti tyttöjen alle 18-vuotiaiden sarjan. Bess Mänty ja Noora Marttila ottivat kaksoisvoiton sekä alle 21-vuotiaiden että naisten katasarjoista. MM-kilpailuihin valittu Bess oli molemmissa sarjoissa Nooraa etevämpi ja vei nimiinsä tuplamestaruuden.

Poikien katajoukkue harjoitteli PM-kilpailuja varten ja vei nimiinsä alle 18-vuotiaiden joukkuekatan mestaruuden. Luka Liikka osallistui ensimmäistä kertää miesten sarjaan henkilökohtaisessa katassa. 16-vuotta heinäkuussa täyttänyt kataaja nappasi ensimmäisellä kerralla hienosti hopeaa. Lukaa parempi oli tällä kertaa Portugalin nuorten EM-mitalisti Pedro Carvalho. Alle 18-vuotiaiden sarjassa Luka otti pronssia. Alle 16-vuotiaiden sarjassa Teo Lappalainen nappasi niin ikään pronssia.

Kumitessa mitaleita ja kokemusta

Parhaimmista suorituksista kumitessa (ottelu) vastasivat Sonja Voutilainen ja Nina Uusi-Esko. Sonja voitti naisten -68kg sarjan ja Nina oli pronssilla -61kg sarjassa. Avoimessa painoluokassa Nina eteni pronssiotteluun, mutta joutui tyytymään 4. sijaan Euran Monika Kaupin viedessä pronssin.

Tyttöjen alle 16-vuotiaiden +54kg sarjassa Erän Lumi Mäkelä ja Ronja Piironen taistelivat pronssista. Tällä kertaa Ronja oli etevämpi ja vei mitalin nimiinsä.

Kilpailu toimi hyvänä kaudenavauskilpailuna. Suurin osa kilpailijoistamme edelleen harjoittelee peruskuntokautta ja kilpailu toi hyvää harjoitusta kauteen. Seuraavan kerran eräläisiä nähdään viikon päästä kilpatatameilla Englannissa. Suomessa kilpaillaan isolla joukkueella 8.9.2018 Espoossa.