02.04.2018

Blogi: lajipäällikön maaliskuun 2018 kuulumisia

Maaliskuu käynnistyi osaltani influenssassa. Makasin siis ensimmäiset päivät tiiviisti sängyssä.

Kuukauden aikana käynnistin kesän ja syksyn toiminnansuunnittelun. Tavoitteena on, että syksyn toiminta olisi mahdollisimman valmista heti toukokuun alussa.

Lähetin kuun alussa emoseuralle toiveet kesän ja syksyn salivuoroista ja kontaktoin ryhmien vastuuohjaajat. Sovimme vastuuohjaajien kanssa treffit kahdelle huhtikuun leirille. Huhtikuun aikana pitäisi selvitä Tapanilan Urheilukeskuksen harjoitusvuorot. Koulujen ja liikuntaviraston vuorot varmistuvat juhannukseen mennessä.

Maaliskuussa toteutettiin seuratekstiilien yhteistilaus Stadiumille sekä päätettiin uuden perhekaratekurssin toteuttamisesta huhti-toukokuussa. Perhekarate on ollut erittäin suosittu harjoittelumuoto. Mahtavaa, että pystymme tarjoamaan kolmannen kurssin vuoden sisään.

Vanhempainilta

6.3.2018 pidin vanhempainillan kidsien ja junioreiden vanhemmille. Vanhempainiltaan osallistui kymmenkunta vanhempaa ja muutama ohjaaja lisäkseni.

Vanhempainillassa käytiin läpi lasten ja nuorten harjoittelua sekä siinä etenemistä. Lisäksi tehtiin vanhempien ja ohjaajien pelisäännöt.

Orimattilan junioriturnaus

Maaliskuun isoin yksittäinen tapahtuma oli Orimattilan junioriturnaus. Sinne osallistui Erältä 18 lasta ja nuorta sekä kuusi valmentajaa. Orimattilan kilpailu toimii loistavana tapahtumana uusille kisaajille. Se on hyvin organisoitu tapahtuma ja sinne osallistuu paljon kilpailijoita ympäri Suomen. Tänä vuonna mukana oli aikuiset ja kilpailu toimikin yhtenä Suomen Cupin osakilpailuna.

Itse toimin kilpailussa valmentajana. Tehtäviini kuului mm. muiden valmentajien päivän tehtävien organisointi ja tiettyjen kilpailijoidemme valmentaminen.

Maatullin ala-asteen lajikokeilut

Jussi Mertamo lupautui pitämään Maatullin ala-asteella kaikille koulun luokille karaten lajiesittelytunnit. Käytännössä tämä tarkoitti 21 oppituntia kahden viikon aikana. Joka päivä Jussi ohjasi kolme tuntia karatea koululla oman työn ohella. Minä avustin Jussia kolmena päivänä. Oli mahtava olla Jussin mukana kokemassa alakoululaisten liikunnan ja uuden oppimisen riemua.

Tulevaisuus näyttää mitä kivaa pääsemme jatkossa koulun kanssa tekemään. Iso kiitos Jussille isosta uurastuksesta.

Karate HEL Open 12.1.2019 toteutus käynnistyi

Pidimme uuden tulevan kilpailutapahtuman organisaatiotoimikunnan käynnistyspalaverin kuun lopulla. Organisaatiotoimikunnan kokoonpano on sama kuin Finnish Openissa 2017 oli.  Pääsimmekin hyvin käyntiin ja jaoimme vastuut kutakuinkin Finnish Openin vastuiden mukaisesti. Tavoitteenamme on palvelalla kilpailuihin tulevia kilpailijoita, toimitsijoita, tuomareita ja katsojia entistäkin paremmin.

Mahtavaa päästä tekemään uutta tapahtumaa osaavan ja motivoituneen tiimin kanssa.

Seuraavaksi käynnistyy muiden vapaaehtoisten rekrytointi tapahtumaan. Kilpailu pidetään Tapanilan Urheilukeskuksessa 11.-12.1.2019.

Vantaan Urhean kehityspäivä

Olen toiminut Vantaan Urhea yläkouluvalmennuksessa mukana syksystä 2017 lähtien yleisvalmentajan roolissa. Olen ohjannut viikottain Kartanonkosken koululla yleisvalmennustunnin. 28.3.2018 Urhea ja Vantaan Kaupunki järjestivät suunnittelupäivän kausien 2018-2019 ja 2019-2020 osalta. Todennäköistä on, että Erän Karatejaos on jatkossakin mukana toteuttamassa yläkouluvalmennusta Vantaalla.

Vyökoekatselmus

Maaliskuun työt päättyivät kiirastorstaina pidettyyn kyu-vyökoekatselmukseen. Katselmus toimi harjoituksena kevään vyökokeita varten.

Hienoa oli nähdä, miten seuramme tekninen taso on kehittynyt viime vuosina. Siitä on kiittäminen seuramme oppimishaluisia ohjaajia ja valmentajia.