06.02.2018

Bess Mänty Erän Karatejaoksen historian parhaaseen Nuorten EM sijoitukseen

Nuorten Euroopan mestaruuksista kisattiin 2.-4.2.2018 Venäjän Sochissa. Nuorten EM-kilpailuissa kilpaillaan kolmessa eri ikäluokassa (Kadetit 14-15v, juniorit 16-17v ja 18-20v). Suomella oli mukana 12 kilpailijaa, kolme valmentajaa ja kaksi tuomaria kilpailussa.

Suomen joukkueessa Erän Karatejaoksesta mukana olivat Bess Mänty U21 kata ja Maija Laaksonen tuomarina.

Kilpailut käytiin 2014 Olympiapuistossa IceBergArenalla. Puitteet kilpailuille olivat hulppeat ja Venäjän Karateliitto oli todella panostanut kilpailujärjestelyihin.

Bessin kilpailupäivä oli perjantai. Bess pääsi arvalla suoraan toiselle kierrokselle, jossa ensimmäisenä vastaan asettui Bosnian Amina Tahirovic. Bess teki laadukkaan ja vahvan suorituksen joka toi selkeän otteluvoiton äänillä 4-1.

Kolmannen kierroksen ottelussa Mänty kohtasi Espanjan Lidia Rodrigeez Encabo, joka on sarjan hallitseva Maailman -ja Euroopanmestari. Voitto ottelussa meni Espanjaan 5-0, mutta keräilymahdollisuudet olivat tässä tilanteessa Männylle hyvät.

Rodrigeez Encabo kukisti semifinaalissa Slovakian edustajan ja eteni näin finaaliin, joten Männylle avautui tie kohti keräilyotteluita. Männyn ensimmäisessä keräilyottelussa panoksena oli pronssiotteluun pääsy.

Ensimmäisessä ottelussa Mänty kohtasi Venäjän Anastasiia Ruminntcevan. Ottelu oli tiukka mutta Bessi piti päänsä kylmänä ja teki hienon suorituksen joka toi 3-2 voiton. Näin ollen  Mänty eteni pronssiotteluun, jossa kohtasi Slovakian Ema Brazdovan. Brazdova osoittautui pronssiottelussa paremmaksi ja voitto meni 5-0 Slovakialaiselle.

Bess otti 5. sijallaan Erän Karatejaoksen historian parhaan sijoituksen nuorten EM-tasolla. Onnittelut Bessille hienosta saavutuksesta!

Kuva: Bess Mänty ja Maija Laaksonen